• Alles
  • (1)
    Workshops

Preek van de Leek over eenzaamheid bij VGF

zondag 22 november 16:00 uur

(Sacha de Boer)

ZEEWOLDE - Het bestuur van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Flevoland afdeling Zeewolde heeft schrijver Joris van Casteren bereid gevonden om een Preek van de Leek te verzorgen. Deze vindt plaats op zondagmiddag 22 november om 16.00 uur in Open Haven. De Preek zal gaan over eenzaamheid; een thema waarmee Joris als onderzoeksjournalist, schrijver en coördinator van eenzame uitvaarten vertrouwd is en dat vanwege de corona crisis meer dan actueel is. 

Belangstellenden zijn van harte welkom, maar aanmelden voor deze bijzondere dienst is noodzakelijk. Dit kan vóór 20 november bij het secretariaat van de afdeling Zeewolde. Bij voorkeur per e-mail kikberi@12move.nl of anders telefonisch onder 0341 412947.

Er kunnen maximaal 30 mensen deze Preek van de Leek bijwonen.

Joris van Casteren (1976) studeerde aan de Utrechtse School voor Journalistiek en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Als journalist werkte hij voor diverse kranten en tijdschriften waaronder NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. In 2008 verscheen zijn boek Lelystad dat voor de AKO Literatuurprijs 2009 werd genomineerd. In het boek doet hij verslag van zijn jeugd in Lelystad in de jaren ’80 en’90 van de vorige eeuw. Het boek ontving lovende recensies, maar werd met name in Flevoland zeer kritisch ontvangen, omdat hij Lelystad daarin zou afschilderen als een mislukte utopie. Zelf ziet hij het boek allerminst als een afrekening met zijn jeugd in Lelystad, maar eerder als een verzameling van (deels autobiografische, deels historische) verhalen over Lelystad nooit eerder zó werd verteld.

Na het overlijden van F. Starik in 2018 nam Joris zijn werk over als coördinator van Stichting Eenzame Uitvaart in Amsterdam. De stichting heeft als doel om een waardig en respectvol afscheid te bieden aan overledenen, die het ontbreekt aan familie, vrienden of een sociaal netwerk.

Van Casteren heeft een bijzonder oog voor wat je zou kunnen noemen de schoonheid van het onvolmaakte en imperfecte. Daarnaast is hij een scherp observator en beschikt hij over een zeer vlotte pen.


deel deze activiteit

Locatie

Open Haven
Zeewolde
Kerkplein 8
3891ED


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.