• Alles
  • (1)
    Workshops

Online lezing ‘Hebben bijenhotels wel of geen nut?

dinsdag 24 november 19:30 uur

Landschapsbeheer Flevoland

FLEVOLAND - Het programma voor de nieuwe online workshops van Landschapsbeheer Flevoland zijn bekend. Komende weken gaat Landschapsbeheer drie online lezingen over natuur en biodiversiteit verzorgen. Onder het motto: ‘kunt u niet in levende lijve naar ons komen, dan komen wij (online) naar u’.

Onderwerp van de 1ste online lezing op dinsdagavond 24 november is:
‘Hebben bijenhotels wel of geen nut?

Er wordt ingegaan op de bewoners van bijenhotels en wat wij voor deze bewoners kunnen doen. Bijenhotels en insectenhotels zijn al jaren een gewaardeerd onderwerp. Maar hoe werkt zo’n bijenhotel eigenlijk?  Zijn bijenhotels nuttig om te maken en neer te zetten? Zo ja, wat is dan de beste locatie? En is er verschil tussen een insectenhotel of een bijenhotel? Veel vragen worden tijdens deze online lezing behandeld. Tijdens de presentatie is er bovendien ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen, deze worden per onderwerp besproken.
Petra Borsch is de presentator van deze lezing die duurt van 19.30 tot max. 21.00 uur. Zij is als projectmedewerker bij Landschapsbeheer al vele jaren bezig met ecologisch groenbeheer en bijvriendelijke inrichting van groenstroken. Daarnaast is zij vrijwilligersbegeleider voor vele groene projecten in Flevoland;

Deze online workshop is uiteraard gratis en is bedoeld voor alle groene vrijwilligers in Flevoland en in overige provincies. Er is deze keer beperkte ruimte vanwege de (uitgebreide) mogelijkheid om vragen te stellen en advies te krijgen. Bij veel aanmeldingen komt er een extra lezing. Aanmelden kan via: flevoland@landschapsbeheer.net. Deelnemers krijgen per mail een inlogcode toegestuurd die op 24 november te gebruiken is.

Overige lezingen:
8 december:
Rugstreeppadden: tijdens deze avond informatie over de leefomgeving en het voedselzoekgedrag van de rugstreeppadden, de noodzakelijke bodem en (pionier)begroeiingen
15 december: Ecologisch beheer van begraafplaatsen: hoe een extensief beheer kan resulteren in een zee van wilde bloemen met veel insecten, waaronder veel wilde bijen, libellen en vlinders.

Meer informatie: Landschapsbeheer Flevoland, Petra Borsch 0320-294939 of borsch@landschapsbeheer.net


deel deze activiteit

Locatie

Online
Zeewolde