• Alles
  • (1)
    Muziek

Gedichtenwedstrijd FlevoMeer Bibliotheek; online live event

donderdag 28 januari 0:00 uur

FlevoMeer Bibliotheek

FLEVOLAND - De vakjury van de gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek heeft de shortlist gekozen. Maar liefst 34 dichters zonden een gedicht in, waardoor de vakjury een stevige taak had. De deelnemers die een plek bemachtigd hebben op de shortlist, mogen nu een presentatievideo insturen voor het volgende onderdeel van de wedstrijd: de stemronde. 

Vanaf donderdag 21 januari kan iedereen de video’s bekijken en zijn of haar stem uitbrengen op www.flevomeerbibliotheek.nl. Uiteindelijk kiest de vakjury op donderdagavond 28 januari tijdens het live-event, met meeweging van de publieksstem, wie met een zilveren hanger en een podiumplek op poëziefestival Sunsation naar huis gaat.

De voordrachtavond vindt vanwege COVID-19 dit keer online plaats, met Ingmar Heytze als speciale gast. Iedereen kan zich gratis aanmelden voor het online event op donderdagavond 28 januari via gedichtenwedstrijd@flevomeerbibliotheek.nl.

Geselecteerde dichters

De tien dichters die een plek bemachtigd hebben op de shortlist zijn: Igna Geveke (met het gedicht Samen), Marc Mik (met het gedicht Twee), Kirua Sinyangwe (met het gedicht Wij), André van der Wal (met het gedicht Samen), Sjoerd Feenstra (met het gedicht In paradisum), Joshua Buijnink (met het gedicht Samen), Neeltje Versteeg (met het gedicht Zomaar), Tine de Jong - Veenstra (met het gedicht Echt samen), Lisette Visser (met het gedicht Alleen maar samen) en Arthur van Putten (met het gedicht Uit vader moeder). Zij gaan met elkaar de strijd aan om de zilveren hanger en een plek op het podium van poëziefestival Sunsation. 


deel deze activiteit

Locatie

online
Zeewolde