• Alles

Online lezing door Landschapsbeheer Flevoland: Hebben bijenhotels wel nut?

dinsdag 9 maart 19:30 uur

Landschapsbeheer Flevoland

FLEVOLAND -  In maart verzorgt Landschapsbeheer op aantal online lezingen over natuur en biodiversiteit. Tijdens de presentaties is er ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen. 

Op dinsdagavond 9 maart is het onderwerp: ‘Hebben bijenhotels wel of geen nut?

Welke wilde bijen maken gebruik van bijenhotels en wat kunnen wij voor deze bewoners doen? Hoe werkt zo’n bijenhotel eigenlijk? Zijn bijenhotels nuttig om te maken en neer te zetten? Zo ja, wat is dan de beste locatie? En is er verschil tussen een insectenhotel of een bijenhotel? Veel vragen worden tijdens deze online lezing behandeld. Petra Borsch is de presentator van deze lezing. Zij is als projectmedewerker bij Landschapsbeheer al vele jaren bezig met ecologisch groenbeheer en bijvriendelijke inrichting van groenstroken.

Op dinsdag 23 maart komen zoogdieren in Flevoland aan bod

Wist je dat je aan een zwemmende bever kunt zien of het een jonge of een volgroeide bever is? Maar is het wel een bever die daar zwemt of misschien toch een muskusrat? En wist je dat otterspraints (poep) naar vers gemaaid gras ruiken met een vleugje vis? Hoe zie je het verschil tussen een boommarter en een steenmarter? Dit soort interessante en soms grappige zaken komen deze avond aan bod in de lezing van Petra Borsch.

De gratis lezingen starten om 19.30 uur en zijn bedoeld voor alle groene vrijwilligers en andere geïnteresseerden in Flevoland. Aanmelden kan via flevoland@landschapsbeheer.net. Per mail wordt een inlogcode toegestuurd die op de avond zelf toegang geeft tot de lezing. Graag uiterlijk één dag van tevoren aanmelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, 0320-294939 of flevoland@landschapsbeheer.net


deel deze activiteit