• Alles

Online lezing: orgaandonatie van dichtbij; José Verhoeven vertelt

dinsdag 9 maart 20:00 uur

FlevoMeer Bibliotheek

FLEVOLAND - Hoe ziet je leven eruit als je plotseling op de wachtlijst staat voor een donorhart? Hoe blij ben je als er een donororgaan beschikbaar is? En hoe gaat dat, zo’n orgaantransplantatie? Hierover vertelt José Verhoeven op dinsdag 9 maart tijdens een online lezing georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek. Deze lezing begint om 20.00 uur. Een plekje reserveren kan via www.flevomeerbibliotheek.nl

Donorregistratie

José brengt met haar verhaal het belang van orgaan- en weefseldonatie tot leven, want dankzij haar nieuwe hart kan zij de draad van haar leven weer oppakken. Deze online lezing maakt ook duidelijk waarom Donorregistratie zo belangrijk is. Niet alleen voor jezelf om aan te geven welke weefsels of organen je wel en niet wilt doneren. Juist ook om hierover duidelijk te zijn tegenover familie en vrienden, zodat zij niet in het duister hoeven te tasten als het zover is. Niet registeren betekent namelijk geen bezwaar tegen donatie. Maar is dat ook echt jouw wens?

Het nieuwe Donorregister

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt in het Donorregister. Ook als je nog niks hebt aangegeven. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over jouw wensen.

Deze online lezing is dan ook toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over orgaandonatie of nog een keuze moet maken. 

Meer over de nieuwe donorwet is te vinden op www.flevomeerbibliotheek.nl


deel deze activiteit