• Alles

Hartstocht: wandelevenement van de Hartstichting

zaterdag 10 april 8:00 uur

Hartstocht Hartstichting

FLEVOLAND - Wandelen is populair. Niet voor niets daagt de Hartstichting Nederland opnieuw uit om in beweging te komen. Daarom organiseert de Hartstichting voor de tweede keer de Hartstocht.  Het wandelevenement gaat op 10 april van start vanuit hun eigen voordeur en is 100% coronaproof.

Het is een goed teken dat veel mensen in beweging komen, want het draagt bij aan een gezonde leefstijl en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Onderzoek toont aan dat je 2 keer zoveel kans hebt op hart- en vaatziekten door veel stil te zitten. Elke dag rustig een half uurtje wandelen verlaagt je bloeddruk en de conditie van je hart en bloedvaten gaan er aanzienlijk op vooruit.

De Hartstocht Podcast

De Hartstichting stimuleert niet alleen wandelen op 10 april, maar zorgt ervoor dat je goed getraind voor de start verschijnt. En je trainingen worden leuker met de Hartstocht Podcasts. In een serie van 6 Hartstocht podcasts, komen wandelaars alles te weten over het hart. Presentatrice Evelien de Bruijn (Radio 10) gaat in gesprek met ambassadeurs van de Hartstichting, de wetenschap en met experts die alles vertellen over de effecten van wandelen op je lichaam (hart) en geest.

Inschrijven

Hartstocht op 10 april is de kick-off van de collecteweek. Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen zijn er geen startpakketten en medailles meer beschikbaar. Maar tickets zijn er nog wel! Op vrijdag 9 april om 17.00 uur sluit de inschrijving. Kies je afstand 5, 10, 15, 20 of 30 km en start vanuit je eigen voordeur of plek naar keuze. De route wordt via een app beschikbaar gesteld.


deel deze activiteit

Locatie

vanuit eigen huis
Zeewolde