• Alles
  • (1)
    Evenement

Veilig en gezond blijven fietsen?

donderdag 16 september 13:00 uur

RODNEY KERSTEN

ZEEWOLDE – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners van 65 jaar en ouder van de gemeente Zeewolde de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer is drukker geworden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je op de fiets veilig voelt en nog heel lang kunt blijven fietsen?

In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN tips en adviezen hoe je veilig en gezond kunt blijven fietsen. Aan de hand van informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan bod. Hoe ga ik om met anderen op het fietspad? Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad? Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen? Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike? Aansluitend aan de workshop is er de mogelijkheid om met eigen fiets een parcours te oefenen. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Het staat je vrij om aan dit onderdeel deel te nemen. Deelname is gratis.

De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Zeewolde en vindt plaats op donderdag 16 september a.s. van 13.00 – 15.00 uur in De Meermin, Kerkplein 20, 3891 ED Zeewolde en eventueel aansluitend fietsparcours tot 16.30 uur. 

Inwoners uit de gemeente Zeewolde die geïnteresseerd zijn in de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Zeewolde. Vermeld in de e-mail je naam, geboortejaar en telefoonnummer en geef aan of je wilt deelnemen aan het praktijkparcours. Neem gerust je buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee. Wel vooraf aanmelden! 


deel deze activiteit

Locatie

De Meermin
Zeewolde