• Alles
  • (1)
    Evenement

Ploggen: (hard)lopend zwerfafval verzamelen

zaterdag 18 september 10:00 uur

Evert Ekker

ZEEWOLDE - Op zaterdag 18 september organiseert Leefbaar Zeewolde het derde Plogging Event in ons dorp. Onder het motto ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’ wordt iedereen uitgenodigd om met ploggen actief deel te nemen aan het opruimen van zwerfafval binnen ons dorp. Plogging, een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (Zweeds voor pakken) en ‘joggen’, combineert hardlopen met het verzamelen van zwerfafval in een meegenomen vuilniszak.

Vanaf 10.00 uur kan men zich voor het ploggen aanmelden bij drie verschillende plekken: in het centrum bij de oversteekplaats van Albert Heijn, tegenover Juwelier Christoffels, bij Fysiotherapie Altius, op de Marsweg 24a, en op de RCN bij de Brasserie ’t Wolderwijd. Deelnemers ontvangen een hesje, handschoenen en een vuilniszak om het vuil te verzamelen. Bij het inleveren van het verzamelde vuil wacht een kleine ludieke beloning. Een leuke selfie kan ingestuurd worden voor de galerij op de website. Om 13.00 uur wordt het evenement afgesloten.

Geschat wordt dat er in Nederland 50 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen belandt. Dat zorgt voor veel ergernis. Zwerfvuil is slecht voor natuur, dier en mens. ‘We proberen met deze actie mensen enthousiast te maken om tijdens het hardlopen het zwerfafval mee te nemen uit de wijken en de bossen rondom onze kern’, aldus Ben Sonneveld medeorganisator van het evenement. Uiteraard kan ook wandelend het zwerfafval opgeruimd worden. Vuil dat niet vervoerbaar is kan overigens ook via de app BuitenBeter aangegeven worden.

World Clean Up Day
Op 18 september is het World Clean Up Day en over de hele wereld gaan mensen die dag de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op en een prachtig signaal dat iedereen daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Vorig jaar was het plogging event een groot succes en werd er ongeveer 300 kg zwerfafval verzameld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06-16782007.


deel deze activiteit

Locatie

diverse locaties
Zeewolde