• Alles
  • (1)
    Evenement

Nationale ombudsman bezoekt Zeewolde

vrijdag 24 september 11:15 uur

Eigen foto

ZEEWOLDE - Van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 september zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team op pad in de provincie Flevoland. Zij gaan daar met inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek. Tijdens deze provincietour wil de Nationale ombudsman een goed beeld krijgen van wat er speelt tussen de inwoners van Flevoland en de overheid.

Op verschillende pop-up locaties vertellen de Nationale ombudsman en zijn team wat ze voor mensen kunnen betekenen. Bij problemen met de overheid helpen ze hen waar mogelijk meteen op weg.

Reinier van Zutphen: “We komen naar Flevoland om te horen wat er speelt in de provincie en hoe inwoners de dienstverlening van de overheid ervaren. Samen met mijn collega’s sta ik klaar om met inwoners in gesprek te gaan.”

Het team doet vrijdag 24 september van 11.15 tot 12.45 Zeewolde aan. Reinier van Zutphen is dan zelf ook aanwezig op het Kerkplein. 

In deze video nodigt de ombudsman inwoners van Flevoland uit om langs te komen. De meest actuele informatie is te vinden op nationaleombudsman.nl/flevoland.

Werkbezoeken
Tijdens de tour door Flevoland leggen de Nationale ombudsman en zijn team elke dag meerdere werkbezoeken af bij (overheids)instanties. Het gaat om organisaties die veel contact hebben met de inwoners van Flevoland. Hun medewerkers kunnen daarom goed vertellen wat er in de provincie speelt.

Het team gaat bijvoorbeeld langs bij het UWV en ZamenEen. Daarnaast gaat de Nationale ombudsman, die ook Veteranenombudsman is, naar Vereniging Veteranen Lelystad. En Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer gaat in gesprek met team Jeugd- en jongerenwerk in Urk.

Provincietour
Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale ombudsman twee keer per jaar op pad. Steeds naar een andere provincie. Flevoland is de tiende provincie die de ombudsman bezoekt. Eerder was hij met zijn team in Limburg, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Zuid-Holland, Groningen en Zeeland. In 2021 bezoekt de ombudsman één provincie. Vanwege de coronamaatregelen kon de provincietour in 2020 niet doorgaan.

Over de Nationale ombudsman
Wie een probleem heeft met een overheidsinstantie en er met die instantie niet uitkomt, kan terecht bij de Nationale ombudsman. Samen met 220 medewerkers helpt hij mensen op weg en vertelt hij de overheid hoe het beter zou kunnen. De Nationale ombudsman behandelt klachten over de overheid en kan een onderzoek instellen. De Nationale ombudsman is onafhankelijk en wordt benoemd door de Tweede Kamer.


deel deze activiteit

Locatie

Kerkplein
Zeewolde