• Alles

Gratis avondconcert rond de kerktoren

woensdag 22 september 19:30 uur

Judith Groen

ZEEWOLDE - Luisteraars kunnen op woensdagavond 22 september rondom het torentje van Open Haven Zeewolde opnieuw genieten van een sfeervol avondconcert. Dit keer zullen de klokken van het carillon samenklinken met de warme klanken van cello en piano.

Alles live-bespeeld door celliste Judith Groen, gast-beiaardier Wim Ruitenbeek en Boudewijn Zwart op versterkte piano. De muzikanten zijn te zien via het raam van de beiaardcabine. Luisteraars kunnen de muziek al wandelend tot zich nemen of plaatsnemen op het grote plein.
Bij nat of koud weer is het raadzaam daarop te kleden. Het meenemen van eigen (klap)stoeltjes en warme koffie of thee voor eigen gebruik is toegestaan.
Dit gratis concert wordt aangeboden door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde en begint om 19.30 uur.

Programma:

1. Uit: Fluitsonate II BWV 1031
    Johann Sebastian Bach 1685-1750         

Deel 2: Siciliano

2. Pianotrio 39 in g Hob. XV:25 
    Franz Joseph Haydn 1732-1809 Andante
    Poco Adagio
    Rondo All’Ongarese

3. Ellens Gesang III D. 839 ‘Ave Maria’                                                                
    Franz Schubert 1797-1828

4. Uit: 5 Bagatellen voor viool, cello en harmonium
    Allegretto scherzando
    Poco allegro
    Allegretto scherzando

5. Hongaarse Dans VI in Des Wo.O1
    Johannes Brahms 1833-1897

6. Santa Espina
     Boudewijn Zwart *1962

7. Spiegel im Spiegel (1978)  
     Arvo Pärt *1935                 

Nummer 6 is oorspronkelijke gecomponeerd voor cello, beiaard en piano. De overige nummers zijn bewerkt door B. Zwart.

Over de muzikanten:
Celliste Judith Groen is de oudste dochter van beiaardier Henry Groen. Zij behaalde haar Master of Arts with Honours aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Justus Grimm en haar Bachelor of Music aan het Utrechts conservatorium bij Timora Rosler. Samen met de pianist Maureen Wong is zij oprichter van Colour Collective, waarmee zij verschillende kunstprojecten realiseerde. Judith maakte vele cd-opnames en deelde het podium o.a. met Anouk, Simply Red, Nick & Simon, Marco Borsato, Bløf, Ladies of Soul, Michael Bublé, Skunk Anansie, Disturbed, Evanescence en Navarone. Onlangs speelde zij ook in de musical ‘Was Getekend, Annie M. G. Schmidt’. Judith geeft celloles aan het Muziekpakhuis in Amsterdam en de Muziekschool Barneveld. 

Wim Ruitenbeek leerde beiaardspelen van de Nijkerkse stadsbeiaardier Freek Bakker. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, waar hij studeerde bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius, behaalde Wim in 2005 zijn Master-diploma. Daarnaast had hij orgelles van Nico Poorter en Wout van Andel en studeerde hij schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Sinds 2018 is Wim samen met Boudewijn Zwart stadsbeiaardier van Nijkerk. Ook is hij stadsbeiaardier van Harderwijk, Hilversum, Tiel en Velsen en vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn. Zie ook: www.wimdebeiaardier.nl

Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. In 1990 was hij eerste prijswinnaar van het prestigieuze ‘Koningin Fabiola’-concours te Mechelen (België). Hij is samen met Wim Ruitenbeek stadsbeiaardier van Nijkerk en is in meerdere plaatsen werkzaam als beiaardier. Onder de titel ‘Bell Moods’ reist hij door heel Europa met zijn eigen ontworpen rijdend Concert Carillon en treedt hij op in samenspel met verschillende muziekformaties. Last but not least: hij is gelukkig getrouwd en de trotse opa van acht kleinkinderen.<p><strong>Wim Ruitenbeek</strong> </p>
<p>Boudewijn Zwart</p>
deel deze activiteit

Locatie

Kerkplein
Zeewolde