• Alles

Europese vogelteldag; Kom kijken bij de Zeewolder telpost

zaterdag 2 oktober 7:00 uur

Jan Klop

ZEEWOLDE - Op zaterdag 2 oktober a.s. vindt de internationale vogelteldag ‘EuroBirdwatch’ plaats. Op tal van plaatsen in heel Europa worden gedurende deze dag alle overvliegende vogels geteld. Ook in Zeewolde is een vogeltelpost.

Leden van de Vogelwerkgroep van IVN Zeewolde zijn die dag aanwezig op trektelpost de Biezenburcht bij het Harderbroek. Vanaf 7.00 uur ‘s ochtends tot 17.00 uur ‘s middags worden alle vogels geteld die hier te zien en te horen zijn. 

Geïnteresseerd en ook eens zien hoe het trektellen in zijn werk gaat? En vogels door een echte waarnemingstelescoop bekijken? Of weten hoe dat ‘vogel-herkennen’ in zijn werk gaat? Belangstellenden zijn op zaterdag 2 oktober de hele dag van harte welkom bij telpost de Biezenburcht. De telpost ligt in de haakse bocht bij het kruispunt Zeewolderdijk/ Knardijk. “Heel herkenbaar aan het rijtje telescopen op statieven met daarachter enthousiaste vogelaars die de lucht afspeuren. Zij vinden het heel leuk als u komt kijken”, meldt het IVN. 

In Nederland coördineert Vogelbescherming deze telling. Vorig jaar werden tijdens de EuroBirdwatch in 30 landen in Europa (trek) vogels geteld. In Nederland waren er 160 telposten en de tellers hebben 716.306 vogels gespot. De ‘top-drie 2020’ werden gevormd door de Spreeuw, de Vink en de Graspieper. 

Op telpost de Biezen Burcht zijn het hele jaar door veel verschillende vogels te zien. Zoals de Bruine Kiekendief, Slechtvalk, Visarend, Zeearend, Lepelaar, Watersnip, Witgatje, Rietgors, Baardmannetje en nog veel meer. “Aanmelden hoeft niet, kom gewoon langs!”

Meer informatie: Jan Klop 06-53873656.


deel deze activiteit

Locatie

de Biezenburcht
Zeewolde
Knardijk