• Alles

VeRgezicht op klimaat

zaterdag 16 oktober 10:00 uur

FlevoMeer Bibliotheek

ZEEWOLDE - Iedereen moet zich aanpassen aan de veranderingen van het klimaat. Provincie Flevoland, FlevoMeer Bibliotheek, Rioolbeheer Zeewolde, RSG Slingerbos|Levant, gemeente Zeewolde en We-Are-VR/UC360 hebben een unieke manier gevonden om inwoners van Zeewolde duidelijk te maken hoe zij zelf een steentje kunnen bijdragen aan het klimaatprobleem. Het resultaat zie je elke tweede vrijdag van de maand tijdens VeRgezicht op klimaat. 

Jong (vanaf 10 jr) en oud krijgen door middel van een VR-film een uniek virtueel kijkje op ons klimaat te zien. “Daarna gaan we met elkaar in gesprek over klimaatproblematiek en doen we een quiz”, meldt FlevoMeer Bibliotheek, “Kom, ervaar de klimaatproblematiek en ga in gesprek met elkaar!” De sessies zijn elke tweede vrijdag van de maand van 16.00 tot 17.00 uur. Graag aanmelden of een kaartje reserveren via flevomeerbibliotheek.nl. De eerst volgende VeRgezicht op klimaat is op vrijdag 8 oktober a.s. 

VeRgezicht Extra
Tijdens de Week van de Duurzaamheid wordt VeRgezicht op klimaat extra gehouden op zaterdag 16 oktober van 10.00 tot 14.00 uur.

Gevolgen klimaatproblematiek

De gevolgen van de klimaatproblematiek zijn onvoldoende duidelijk voor het grote publiek. De urgentie om tot gedragsverandering te komen, ontbreekt. In Flevoland doen gemeenten en het waterschap veel moeite om duidelijk te maken dat er een probleem is en dat daar een oplossing voor moet komen. 

Virtual Reality is een ultramoderne techniek waarbij met een 360 graden camera beelden worden opgenomen en animaties kunnen worden toegevoegd. Met animaties kan worden verbeeld wat de gevolgen kunnen zijn van klimaatverandering. Door middel van een speciale VR-bril kun je de film bekijken


deel deze activiteit

Locatie

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde
Zeewolde
Kerkstraat 2
3891et


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.