• Alles

Festival via Musica in De Verbeelding

zondag 8 augustus 12:00 uur

Ronald Knapp

ZEEWOLDE – In De Verbeelding vindt er op zondag 8 augustus een speciaal concert plaats in het kader van Festival Via Musica: een vertelconcert dat je meeneemt naar het Parijs van rond 1915 en de componist Erik Satie. Het concert begint om 12.00 uur.

Het programma werd samengesteld naar aanleiding van het gelijknamige verhaal uit het boek ‘Stedevaart’ van Jan Brokken. Een wervelend, vijf kwartier durende programma, waarin Tobias Borsboom (piano) en Peter Vigh (alt- en sopraansaxofoon) bekende en minder bekende werken van Erik Satie uitvoeren. Jan Brokken vertelt over een van de kortste en wonderlijkste theaterproducties die in Parijs tot stand kwam, Parade, met muziek van Erik Satie, decor en kostuums van Pablo Picasso, choreografie van Léonide Massine en uitvoering Les Ballets Russes van Sergej Diaghilev. Onder het motto Sois moderne, Wees modern!

Taart in ruil voor een vrijkaart

Na het concert is er buffet met zoete en hartige taarten door het publiek zelf samengesteld! Hou je van bakken en klassieke muziek? Bak dan een zoete taart of hartige quiche en breng die mee op zondag 8 augustus naar De Verbeelding Zeewolde. Het Festival Via Musica geeft 10 mensen die bakken een vrijkaartje voor het concert op zondag 8 augustus, 12.00 uur.

Aanmelden voor het bakken: stuur voor 1 augustus een mailtje naar info@festivalviamusica.nl. “Laat weten wat je gaat bakken, zodat we uiteindelijk een mooi taarten en quiches buffet hebben”, aldus de organisatie.

Meer informatie en kaartverkoop: www.festivalviamusica.nl<p>Jelmer de haas</p>
deel deze activiteit

Locatie

De Verbeelding
Zeewolde