Afbeelding
Foto: kiss the ground

Optimistische film ‘Kiss the Ground’ in de Roode Schuur bij IVN Zeewolde

donderdag 24 november 2022 20:00 t/m 22:00

 “Dit is het verhaal van een simpele oplossing, een manier om onze planeet te helen”, aldus acteur Woody Harrelson, die in de documentaire de voice over doet. Dit hoopvolle verhaal wordt door IVN getoond op donderdagavond 24 november. 

De documentaire vertelt over hoe het bodemleven in de afgelopen 100 jaar is verslechterd en ook hoe in de jaren dertig van de vorige eeuw, de zogenaamde Dust Bowl is ontstaan. Bodemuitputting en winderosie veroorzaakten een milieuramp in de VS. “We moeten een plan maken om samen te werken met de natuur, in plaats van dat we doorgaan met ons verzetten tegen de natuur.” Dit zijn de woorden van Franklin Delano Roosevelt als reactie op de ramp. Deze woorden geven richting aan de rest van de documentaire.

Hoe het bodemleven CO2 kan opvangen en vasthouden. Hoe diverse agrariërs regeneratieve landbouw toepassen. Hoe een volledig verdroogd plateau in China een metamorfose ondergaat tot het een groen en biodivers paradijs is. Waargebeurde verhalen vol hoop voor onze planeet.

De documentaire duurt ca anderhalf uur en is te zien op donderdagavond 24 november om 20.00 uur in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29 in Zeewolde. De zaal is open om 19.45 uur. Na afloop is er ruimte voor een gesprek over de documentaire. Kosten incl. koffie/thee: € 5,- pp en € 2,50 voor leden van IVN Zeewolde. Graag vooraf opgeven per email: activiteiten@ivn-zeewolde.nl

Locatie