Afbeelding
Foto: Orange the world

Orange the World: Zeewolde kleurt oranje!

vrijdag 25 november 2022 16:30

In het kader van de wereldwijde campagne van UN Woman tegen geweld tegen vrouwen kleurt Zeewolde vrijdag 25 november oranje.

Om 16.30 uur zullen de straatverlichting en Belvédère in de haven oranje kleuren. Ook zalencentrum Open Haven zal oranje aangelicht worden en dat allemaal om duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen, zowel fysiek als seksueel, moet stoppen! Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij dit moment stil te staan.

Op het Kerkplein zal wethouder Winnie Prins rond 16.30 uur een toespraak houden, gevolgd door een muzikale bijdrage van Theaterkoor Puur. Daarna zal Marja Appel namens Zonta spreken. Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen met een zelfstandig beroep of leidinggevende positie, die opkomt voor gelijke rechten van vrouwen. Dansschool UDX zal de bijeenkomst afsluiten. In de bibliotheek is een speciale hoek ingericht met boeken over dit actuele onderwerp.

De campagne Orange the World vindt ieder jaar plaats tussen 25 november, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. Dan worden in meer dan 100 landen gebouwen oranje uitgelicht en vinden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en tal van andere acties plaats. Dit jaar is het thema ‘Preventie’.

“Iedereen kan helpen geweld tegen vrouwen te voorkomen. Daarom wordt tijdens de Orange the World campagne iedereen uitgenodigd onderdeel van de oplossing te worden en zich actief in te zetten om de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Dus iedereen die dit helaas nog altijd actuele thema een warm hart toedraagt: laat je solidariteit zien en kom rond 16.30 uur naar het Kerkplein!”

Meer informatie: https://www.orangetheworld.nl/acties-2022/  (op de kaart de actie in Zeewolde) of e-mail: marja.appel@chello.nl

Locatie