Archieffoto Opening Nawaka 2018
Archieffoto Opening Nawaka 2018 Foto: Eef Ringers

Officiële opening Nawaka 2022

dinsdag 9 augustus 2022 14:00

Opening van het Nationale Waterkamp (Nawaka) op het Raadhuisplein in Zeewolde. 

Voorprogramma van 13.00  tot 14.00 uur. Om 14.00 uur start de feestelijke opening. Het feestje wordt rustig opgebouwd met muziek en vervolgens samen af te tellen tot het échte openingsmoment van Nawaka 2022, die verzorgd zal worden door burgemeester Gerrit Jan Gorter. Ook Chief scout Freek Vonk zal de aanwezige scouts toespreken via een videoboodschap. Tot slot wordt er een feestje gebouwd met ScoutingDJ Jeroen. 

Tijdens de opening is het Raadhuisplein afgesloten voor lokale of toeristische bezoekers. De Aanloophaven is ook afgesloten voor (varende) passanten. Het gemeentehuis blijft wel bereikbaar. 

Tijdens het Nawaka 2022 (van 8 tot 17 augustus op Scoutinglandgoed Zeewolde) ondernemen 4500 scouts in de leeftijd van 7-18 jaar oud  tien dagen lang uitdagende activiteiten in en rondom het water van het Nuldernauw. Nawaka is onderdeel van Scouting Nederland en wordt eens in de vier jaar georganiseerd door circa 700 vrijwilligers van Scouting Nederland.

Wereldwonderen

De 4.500 scouts zullen tijdens de opening een t-shirt in de kleur van hun subkamp dragen. Het Nawakaterrein op Scoutinglandgoed Zeewolde is ingedeeld in acht subkampen. Elke leeftijdscategorie van de kinderen heeft een eigen subkamp en een eigen kleur. Al die verschillende kleuren t-shirts geeft natuurlijk een feestelijk beeld. De subkampen staan in het thema van de wereldwonderen. De deelnemers maken een reis langs Taj Mahal, Eiffeltoren, Akropolis, Vrijheidsbeeld, Colosseum, Grote Muur, Piramide en Angkor Wat. 

Locatie

  • Raadhuisplein


    Zeewolde