Afbeelding
Foto: Landelijke Opschoondag

Landelijke Opschoondag: ‘Samen maken we Zeewolde schoner’

zaterdag 18 maart 2023 9:15

Op 18 maart is het landelijke opschoondag. Dit jaar is de organisatie van de landelijke opschoondag in handen van IVN Zeewolde. Gemeente Zeewolde ondersteunt deze actie van harte!

Gratis opruimmateriaal

Inwoners die zin hebben om mee te doen en opruimspullen van de gemeente nodig hebben kunnen vanaf 10 maart een grijper, handschoenen en een vuilniszak ophalen bij het Vraaghuis, (Stevinweg 2). Zie de website www.hetvraaghuis.nl  voor de openingstijden.

Meedoen?

Mensen die graag samen met anderen willen opruimen, kunnen zich aanmelden bij opschoondag@ivn-zeewolde.nl.

IVN vrijwilligers staan op 18 maart om 9.15 uur bij de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29, klaar om de deelnemers te ontvangen. Vandaar vertrekt men om 9.30 uur met eigen vervoer naar de opruimplek. Een auto met aanhanger rijdt rond om zoveel mogelijk volle afvalzakken op te halen. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om in eigen omgeving op te gaan ruimen en het opgepikte afval bij het restafval weg te gooien.

“Het is onze missie om zoveel mogelijk inwoners van Zeewolde op de been te krijgen. Zo kunnen we een deel van ons mooie dorp en onze prachtige natuur van zwerfafval verlossen. Tegelijkertijd kunnen inwoners kennis maken met de groene spirit van IVN Zeewolde.”

Fotowedstrijd

Stuur een ludieke, bijzondere en/of slimme foto van uw opruimactie op naar opschoondag@ivn-zeewolde.nl en maak kans op een prijs. De inzendingen worden beoordeeld door een jury uit de fotogroep van IVN. Er zijn drie prijzen. De grappigste, meest bijzondere en slimste opruimactie maken kans op een prijs. “Vergeet niet om uw naam en telefoonnummer in de mail te zetten met de foto natuurlijk (inzenden vóór 25 maart).”

Na de opruimactie op zaterdag 18 maart zijn de deelnemers vanaf 12.15 uur weer van harte welkom bij de Roode Schuur, voor koffie, thee en iets lekkers.

Locatie