Afbeelding
Foto: Sancta Susanna

Sancta Susanna, het hele verhaal in De Verbeelding

zondag 19 maart 2023 15:00 tot 17:00

Op zondag 19 maart wordt het nieuwe muziekstuk Sancta Susanna in De Verbeelding uitgevoerd door Ensemble Corona Vocaal Ensemble Larynx, onder leiding van Martine des Tombe, en bandoneonist Mati´as Pedrana. 

Ernst en humor wisselen elkaar af. Een hedendaagse ensalada over de mooie Susanna die te baden ging, want het was heet. Een muzikale vertelling met nieuw gecomponeerd werk van Hugo Bouma en gedichten van Iduna Paalman naast teksten uit de Delftse Bijbel (1477) en repertoire uit Middeleeuwen en Renaissance.

Sancta Susanna vertelt het gehele (apocriefe) Bijbelverhaal van “Susanna en de ouderlingen”:

De beeldschone Susanna gaat in bad in haar boomgaard, daarbij ongeweten gadegeslagen door twee oude mannen. Zij doen haar een oneerbaar voorstel, waar zij niet op ingaat omdat zij niet wil “zondigen in het aanschouwen des Heeren”. Uit wraak brengen de twee mannen Susanna voor het gerecht onder valse beschuldigingen. Zij veroordelen haar zelfs tot de doodstraf. Uit het publiek staat een 12-jarige jongen op die Susanna’s onschuld weet te bewijzen, en zij wordt alsnog vrijgesproken. Reeds bestaande composities over Susanna gaan niet verder dan het moment waarop zij ervoor kiest om onschuldig te blijven. 

“Sancta Susanna vertelt voor het eerst het hele verhaal, kom ervan genieten in De Verbeelding.” 

De voorstelling is van 15.00 – 17.00 uur. Zaal open om 14.30 uur. Kosten: €20,00.

Meer informatie en tickets: www.deverbeeldingzeewolde.nl

Locatie