Dames 1 van Hamburg
Dames 1 van Hamburg Foto: Eigen foto

Hamburgse hockeydames trainen in Zeewolde

woensdag 29 maart 2023 14:30 tot 16:30

De Hamburgse dameshockeyploeg staat nu tweede in de Bundesliga en hebben een selectie met zeven nationaal speelsters, oud-internationals en jeugd-internationals. Eind maart zijn ze in Nederland om zich voor te bereiden op het tweede deel van de competitie. Ze gaan oefenwedstrijden spelen tegen SV Kampong en Amsterdam.

Stan Huijsmans, de coach van dames 1, heeft Der Club an der Alster zijn voorkeurs kandidaat gewonnen om Jens ‘Maus’ George op te volgen. De 37-jarige Nederlander is sinds 2015 in het bezit van het certificaat ‘EHF High Performance Coach’ en sinds 2019 de A-coach licentie van de Duitse Hockey Bond. Stan Huijsmans is afkomstig van Bundesliga-club Berliner HC, waar hij drie jaar lang de eerste vrouwen coachte. Hij is ook de assistent-coach van het Duitse juniorenteam.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de trainingen live vanaf de zijlijn bij Hockey Club Zeewolde te komen bekijken. De trainingen zullen plaatsvinden op woensdag 29 maart 14:30 - 16:30 uur en op zondag 2 april, 09:00. - 11:00 uur.

Locatie