welk diertje is dit?
welk diertje is dit? Foto: ivn zeewolde

Slootjesdag bij de Roode Schuur met IVN

zondag 11 juni 2023 13:30 tot 15:30

Op 11 juni a.s. is het bij IVN Zeewolde, Dasselaarweg 29, weer tijd voor de slootjesdag. Van 13.30 tot 15.30 uur gaan we met kinderen, maar ook met volwassenen diertjes opvissen uit de sloot. Een superleuke activiteit! Heb je een idee hoeveel diertjes er in het water leven? Weet je hoe je weet of in een sloot gezond water zit? Wist je dat muggen en libellen langer ín de sloot leven dan daarboven?

Wist je dat een waterjuffer drie propellertjes aan haar staartstuk heeft en dat de larve van de Geel gerande Watertor een buis aan zijn kont heeft hangen waar hij mee ademhaalt aan het wateroppervlak? Dit gaan we allemaal zien op deze leuke activiteit. En wat uit de sloot komt kan ook nog onder een microscoop bekeken worden. De toegang is € 2,50 per deelnemer en we verzoeken jullie je in te schrijven via   activiteiten@ivn-zeewolde.nl. Kom met kleren en schoenen die nat en vies mogen worden!

Locatie