Afbeelding
Eigen foto

SOZ-ANBO draait film The Scarlet Pimpernel

woensdag 28 februari 2024 14:00

ZEEWOLDE –SOZ-ANBO draait op woensdagmiddag 28 februari om 14.00 uur de DVD-film ‘The Scarlet Pimpernel’.

In deze uitbundige verfilming van Barones Orczy’s klassieke avonturenverhaal is te zien hoe tijdens de Franse Revolutie een geheimzinnige Engelse edelman, bekend als Scarlet Pimpernel, Franse aristocraten op spectaculaire wijze van de guillotine redt. Achter het masker van deze mysterieuze held gaat de Engelse dandy Sir Percy (Anthony Andrews) schuil. Percy wordt verliefd op de jonkvrouw Marquerite St. Just (Jane Seymour) en het tweetal maakt plannen om te trouwen. Maar Marguerite is een goede kennis van Paul Chauvelin (Ian McKellen), de man die de opdracht heeft om de Scarlet Pimpernel te doden. Chauvelin gaat over lijken om de Scarlet Pimpernel te pakken te krijgen, maar de Pimpernel is slimmer dan hij denkt!

De film dateert uit 1982 en is een boeiende klassieker. De film duurt 2.15 uur met een hele korte pauze voor een drankje, dus kom op tijd! De film is gratis toegankelijk en ook voor niet leden. “Iedereen is van harte welkom.”

Locatie