socialbanner

Traditionele zege van G-team op het gemeentebestuur

Monday 7 January 2019

Traditionele zege van G-team op het gemeentebestuur

Het G-team van de voetbalvereniging Zeewolde heeft zaterdagmiddag 5 januari op sportpark De Horst de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tegen het gemeentebestuur met 3-1 gewonnen. Bij rust was de stand 1-0 voor de ‘thuisploeg’. Het is ook bijna traditioneel dat het G-team de wedstrijd op de eerste zaterdag van januari wint, maar deze keer had dat zomaar andersom kunnen zijn. Met de ervaren Eric Brockhoff achterin en Gert Jan van Scherrenburg op het middenveld leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht te zijn voor het gemeentebestuur. Ook burgemeester Gerrit Jan Gorter (keeper) en de wethouders Wim van der Es en Egge Jan de Jonge (voorhoedespelers) waren erop gebrand de Frits Tampung Bokaal voor een jaar mee te nemen naar het gemeentehuis. Raadslid Evert Ekker had zijn voetbalschoenen eveneens met hetzelfde voornemen aangetrokken. Tegen de verhouding in kwam het G-team halverwege de eerste helft evenwel met 1-0 voor. Met de wind tegen maakte Van Scherrenburg na een mooie één-twee direct na rust de gelijkmaker. Het gemeentelijke team had daarna door kunnen en moeten drukken. De vanwege hands gegeven strafschop was daarvoor een uitgelezen mogelijkheid. De ‘penal’ werd echter naast geschoten, waarna het G-team met twee razendsnelle uitvallen doelman Gorter even vaak wist te verschalken. Aan de 3-1 stand op het scorebord veranderde in het vervolg van de wedstrijd niets meer, hoewel het gemeentebestuur nog enkele dotten van kansen kreeg. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in de kantine van de voetbalvereniging. Daarbij werd, ook weer traditioneel, een grote taart aangesneden en moest het gemeentebestuur met lede ogen aanzien hoe de Frits Tampung Bokaal door de naamgever andermaal werd uitgereikt aan Majo Lansdorf, de aanvoerder van het G-team.

De tweede wedstrijd op het sportpark ging zaterdagmiddag 5 januari tussen het eerste elftal van VV Zeewolde en de ‘Allstars’, een gelegenheidsteam met allemaal oud-eerste elftalspelers. Het huidige eerste won enigszins geflatteerd met 3-0, na een ruststand van 2-0.

 

 

 

Traditionele zege van G-team op het gemeentebestuur    Traditionele zege van G-team op het gemeentebestuur    Traditionele zege van G-team op het gemeentebestuur