socialbanner

De Verbeelding opent haar deuren in 2019 met een nieuwe expositie

Tuesday 8 January 2019

De Verbeelding opent haar deuren in 2019 met een nieuwe expositie

Een nieuwe expositie en lezing door Wim Pieterse, jazzy achtergrondmuziek, heerlijke hapjes, drankjes en gezelligheid. Dat zijn de ingrediënten voor de eerste ‘Open deuren: Tijd voor Kunst’ van 2019 bij De Verbeelding.  Tot 1 maart 2019 exposeert Wim Pieterse zijn gemengde technieken op papier en zijn doeken in de Verbeelding. Zondagmiddag 13 januari is hij te gast in de Verbeelding en zal hij op zijn eigen wijze vertellen over zijn kunstwerken. Daarbij wordt hij begeleid door Wim Nueboer die voor passende jazzy achtergrondmuziek zal zorgen.

Het werk van Wim Pieterse is abstract en introvert. Dat houdt verband met zijn manier van waarnemen, waarbij de innerlijke ervaring welhaast van groter invloed is dan het kijken. Zijn tekeningen zijn luchtige, schilderachtige impressies tussen het benoemde en onbenoemde. Hij suggereert in zijn werk en laat ruimte over. Zijn handschrift in een vloeiende en weerbarstige beweging. Hij vertrouwt bij dit schilderproces op zijn handschrift. ‘Een doek is in staat om de energie die het schilderproces opwekt, vast te houden’, aldus de maker.  Rationele overwegingen laat hij niet toe, esthetische kwaliteiten, intuïtieve toetsing van persoonlijke ervaringen en stemmingen zijn richtinggevend in zijn werk.

Zondagmiddag 13 januari tussen 15.00 en 17.00 uur staat de deur van de Verbeelding, Verbeelding 25 voor iedereen open! De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage bij de uitgang is van harte welkom.

 

 

De Verbeelding opent haar deuren in 2019 met een nieuwe expositie    De Verbeelding opent haar deuren in 2019 met een nieuwe expositie    De Verbeelding opent haar deuren in 2019 met een nieuwe expositie