socialbanner

Jeugdraad zet herbenoeming burgemeester extra luister bij

Tuesday 8 January 2019

Jeugdraad zet herbenoeming burgemeester extra luister bij

Een deel van de Zeewolder jeugdraad was donderdagavond 3 januari in het gemeentehuis aanwezig bij de tweede herbenoeming van burgemeester Gerrit Jan Gorter. Samen met Stan Stokvis, beleidsmedewerker Sociaal Domein en ambtelijk begeleider van de jeugdraad, boden Ricardo Simoons (’t Wold), Fenna Schulz (Christiaan Huygens), Jeroen Egberts (Het Mozaïek) en Lieke Wies (De Richtingwijzer) Gorter twee persoonlijke cadeaus aan. Het eerste was een fraaie fotocollage en het tweede een speciale pen met als inscriptie ‘schrijven naar de toekomst van Zeewolde’.

Burgemeester Gorter verklaarde bij zijn installatie in januari 2007 dat hij twee grote wensen had: de totstandkoming van een jeugdraad en een jeugdbrandweer. Beide wensen gingen in de jaren erna in vervulling. Gorter zit enkele keren per jaar een vergadering van de jeugdraad voor. ,,Hij doet dat met heel veel plezier, enthousiasme en betrokkenheid,” aldus Stokvis donderdagavond. Alle basisscholen uit Zeewolde zijn met twee leerlingen in de jeugdraad vertegenwoordigd. Het gaat om een jongen of een meisje uit zowel groep 7 als groep 8. In principe zit een leerling twee jaar in de jeugdraad. De achtste groepers nemen bij hun vertrek van de basisschool afscheid, waardoor de raad elk jaar voor de helft wordt ‘ververst’. De jeugdraad wordt behalve door Stan Stokvis vanuit de gemeenteraad begeleid door Helmut Hermans (Leefbaar Zeewolde) en Wenda Westerhuis (D66).

 

Jeugdraad zet herbenoeming burgemeester extra luister bij    Jeugdraad zet herbenoeming burgemeester extra luister bij    Jeugdraad zet herbenoeming burgemeester extra luister bij