socialbanner

Rinse en Youri vullen 17 zakken met vuurwerkafval

Tuesday 8 January 2019

Rinse en Youri vullen 17 zakken met vuurwerkafval Rinse en Youri vullen 17 zakken met vuurwerkafval

De straten waren opvallend schoon op Nieuwjaarsmorgen aan de Atalanta en de rest van de Vlinderbuurt. Dit was te danken aan de enthousiaste inzet van Rinse (9) en Youri (7) Plantinga.

Op Oudejaarsdag gingen zij bij buren langs om de verspreide vuurwerkafvalzakken op te halen. Natuurlijk lieten zij rond middernacht onder het toeziend oog van hun ouders het nodige vuurwerk knallen. Maar uitslapen was er de andere ochtend niet bij: ontbijten, plens water in het gezicht, gel in de haren en gáán. Bezem, stoffer en blik mee en aan de slag! Gelukkig kregen ze van buurvrouw Diana een bolderkar te leen, dat scheelde een hoop gesjouw. Ruim 17 zakken vuurwerkafval wisten de enthousiaste kerels te vullen en die werden op het verzamelpunt ingeleverd. In ruil voor een welkome aanvulling van hun spaarpotten. “Dit is al het derde jaar dat ze het doen, ze vinden het zo leuk”, aldus moeder Heidi. Aan het eind van de dag waren ze best moe, maar heel voldaan! En de hele buurt is blij met deze kanjers!

 

 

 

Rinse en Youri vullen 17 zakken met vuurwerkafval    Rinse en Youri vullen 17 zakken met vuurwerkafval    Rinse en Youri vullen 17 zakken met vuurwerkafval