socialbanner

Cursus vogelherkenning

dinsdag 5 februari 2019

Cursus vogelherkenning

In het voorjaar van 2019 organiseert de vogelwerkgroep van IVN Zeewolde weer een vogelherkenningscursus. De kans om meer te weten te komen over de vele vogels die gedurende het jaar in onze omgeving zichtbaar en hoorbaar zijn. Rond Zeewolde wemelt het van de vogels, in het Horsterwold, op het Wolderwijd, in het Harderbroek maar ook in onze tuinen. Vogels van elkaar onderscheiden en vaststellen om welke soort het gaat is soms nog een hele kunst. Tijdens de cursus leert u vogels te herkennen aan hun uiterlijk, gedrag en op geluid/zang.

Heeft u altijd al meer over vogels willen weten en over hoe ze te herkennen zijn? Meld u dan aan voor de vogelherkenningscursus. Tijdens een vijftal theorie-avonden op dinsdagavond worden algemene aspecten en de verschillende groepen vogels behandeld. Deze groepen zijn: watervogels, zangvogels, weidevogels en roofvogels. Daarnaast zal elke theorie-avond worden gevolgd door een praktijkles in het veld op de daaropvolgende zaterdag(ochtend). De lessen worden verzorgd door enthousiaste vrijwilligers die hun kennis en ervaring graag delen.

De cursus start dinsdagavond 12 februari om 19.30 uur in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29. Er is een maximum aan het aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met opgeven. Heeft u interesse, meld u dan aan bij de coördinator van de vogelherkenningscursus Noor Bennink via email naar: vwgzeewolde@gmail.com. Voor meer informatie over de data en prijs van deze cursusvia: www.ivn.nl/afdeling/zeewolde.

 

 

Cursus vogelherkenning    Cursus vogelherkenning    Cursus vogelherkenning