socialbanner

Korfbalvereniging Wolderwijd heeft de wind in de zeilen

dinsdag 5 februari 2019

Korfbalvereniging Wolderwijd heeft de wind in de zeilen

Korfbalvereniging Wolderwijd team Senioren 1, had een vrij weekend. Dat was best jammer want het team is in de winning mood. Door drie winstpartijen op rij stoomde het team naar de tweede plaats in de BK-S-033 klasse van de KNKV. Zaterdag 9 februari gaat het team in Voorthuizen tegen Spirit te spelen, waar thuis nog van werd verloren.

Toch was er vorige week zeker winst voor KV Wolderwijd. Donderdag 31 janauri moesten de teams bij de KNKV aangemeld worden voor het komende veldseizoen. Doordat de vereniging, vanaf het begin van het lopende seizoen, zoveel nieuwe leden heeft gekregen konden er twee extra pupillenteams ingeschreven worden. Dit maakt dat KV Wolderwijd bij de KNKV, procentueel , één van de snelst groeiende verenigingen is.  Met twee E teams en twee F teams gaan in april het veldseizoen van start. Dat de jeugd van Wolderwijd het korfballen snel onder de knie heeft bewees de F1 zaterdag 2 februari: er werd maar liefst met 10-0 gewonnen van Elburg F2.

De extra groei vraagt wel inspanningen voor de mensen aan het roer, maar de klus wordt met veel enthousiasme geklaard. En er kan nog meer bij. Voor de kleintjes uit Zeewolde die mee willen korfballen is er geregeld de mogelijkheid om de Kangoeroe club te bezoeken. Daar worden de kleuters op een hele speelse en ontspannen manier het plezier van korfballen bijgebracht. Een ander moment van kennismaken is de Giga Kangoeroe dag voor de groepen 1 tot en met 4 van de basisscholen. De voorbereidingen voor deze “sportdag” voor de kleuters is alweer begonnen. Met ondersteuning van “Zeewolde sportief en gezond”, leerlingen van Landstede Harderwijk en studenten van de H.V.A. vindt deze happening op 29 mei plaats. Basisscholen kunnen zich daar nu al voor aanmelden.

Voor de volwassenen die het leuk zouden vinden om (weer) eens te korfballen heeft de vereniging de mogelijkheid. Wilt u gewoon eens lekker trainen en bewegen, meld u dan aan bij KorfbalFit. Heeft u juist geen zin in trainen maar wilt u wel midweeks een wedstrijd spelen dan kun u uw ook aan melden. Wellicht kan dan het plan een midweekteam op te starten ook doorgang vinden.

Natuurlijk is ook iedereen welkom om op de zaterdagen een wedstrijd te komen bekijken en een kopje koffie te drinken. Er gebeurt iets moois op sportpark de Horst bij KV Wolderwijd.

 

 

 

Korfbalvereniging Wolderwijd heeft de wind in de zeilen    Korfbalvereniging Wolderwijd heeft de wind in de zeilen    Korfbalvereniging Wolderwijd heeft de wind in de zeilen