socialbanner

Volle maan wandeling met IVN Zeewolde en Staatsbosbeheer

dinsdag 12 februari 2019

Volle maan wandeling met IVN Zeewolde en Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer en IVN Zeewolde organiseren zaterdagavond 16 ferbruari een speciale volle maan wandeling in het Horsterwold.

Het is op de dinsdag na dit weekend volle maan. Een boswandeling bij een wassende bijna volle maan is een heel bijzondere ervaring. De dag loopt ten einde, de zon gaat onder, de schemer valt over het Horsterwold de dag gaat over in nacht de duisternis en geluiden van het bos worden  metgezellen. Voor de wandeling wordt u verwelkomd bij de vuurkuil waar u zich heerlijk kunt warmen bij het houtvuur. Onder het genot van chocolademelk en luisteren naar de muziek en zang van de band Ackoord. Onder leiding van IVN natuurgidsen gaat men vervolgens op weg. Onderweg geeft de natuurgids uitleg over de nachtdieren die men mogelijk ook zal zien. In het bos vertelt een echte boswachter van Staasbosbeheer een verhaal en leden van de IVN vogelwerkgroep laten u interessante dingen horen over de ransuil en andere nachtvogels. En bovenal beleeft u mystieke sfeer van het Horsterwold bij een bijna volle maan. Bij onbewolkte hemel staat een telescoop opgesteld die gericht is op de maan.

Het lopen in het donker over bospaden is niet helemaal zonder risico’s en daarom gaan de organisatoren ervan uit dat u goed ter been bent. Bij flinke storm of zware regenval gaat de wandeling niet door.

De wandeling is voor jong en oud, kinderen vanaf 8 jaar met ouders en start zaterdagavond 16 februari om 19.00 uur in de Roode Schuur aan Dasselaarweg 29. Voor leden van IVN Zeewolde is deelname gratis; voor niet leden kost deelname € 5,- per persoon ( graag passend betalen); kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen gratis meelopen. Indien u per auto komt wordt u vriendelijk verzocht uw auto te parkeren op de parkeerplaats bij de begraafplaats Dasselaarweg 26, 3896 LT Zeewolde.

Voor meer informatie via email naar: jeannetterubbens8@gmail.com of email naar: a.wels@staatsbosbeheer.nl

 

 

 

Volle maan wandeling met IVN Zeewolde en Staatsbosbeheer    Volle maan wandeling met IVN Zeewolde en Staatsbosbeheer    Volle maan wandeling met IVN Zeewolde en Staatsbosbeheer