socialbanner

FlevoCafé voortgezet door Kirsten en Martyn Hopkins

dinsdag 13 februari 2018

FlevoCafé voortgezet door Kirsten en Martyn Hopkins

Een goede, eerlijke, ambachtelijke kop koffie en, voor iedereen die daar behoefte aan heeft, een luisterend oor. Dat vind je bij het FlevoCafé in de FlevoMeer Bibliotheek. Vanaf 1 januari 2018 is het FlevoCafé in handen van Kirsten en Martyn Hopkins. Martyn is barista en werkte al een jaar in het FlevoCafé. Daarnaast is de Zeewoldenaar, onder de naam James Hopkins, leverancier van hoge kwaliteit duurzame koffiebonen. En die koffie laten de nieuwe eigenaren hun gasten in allerlei varianten graag proeven!  

 “De overname was wel een sprong in het diepe”, vertelt Martyn. “Maar de voorwaarden zijn hier zo mooi. Het FlevoCafé is een heel sociale plek. Door de laagdrempeligheid van de bibliotheek lopen mensen hier makkelijk even binnen. Vooral de kleinschaligheid spreekt ons aan. Je bent hier geen nummer, we hebben tijd voor de mensen.”  

Het hebben van een eigen koffiebar, waar hij zijn eigen James Hopkins koffie kan schenken, is voor Martyn een droom die uitkomt. “Koffie is mijn grote passie. Ik wil mensen graag laten proeven hoe goede koffie smaakt.” Daarin gaat de barista best ver; alles moet kloppen, zelfs over het koffiekopje is goed nagedacht! Zijn passie deelt Martyn graag met anderen. Zo kan het zijn dat je bij je kopje koffie wat enthousiaste informatie over de gebruikte koffieboon meekrijgt. “Ik vind het heel leuk om wat meer over de koffie te vertellen”, vertelt de barista. “Want koffie is méér dan smaak. Het is een beleving.” Naast passie is Martyn ook iemand met een missie. “Een goede koffie draait om duurzaamheid. Dat begint bij het betalen van een eerlijke prijs bij de koffieboeren en het ondersteunen van projecten. Deze zogenaamde ‘specialty’ koffiebonen worden ruim boven de marktwaarde verkocht. Met een percentage van de opbrengst zorgen we via Stichting Amuria dat de kinderen in Oeganda naar school kunnen. Zo bouwen we mee aan een betere toekomst”, vertelt Martyn. “Het sociale aspect combineren met een stukje goed doen voor de wereld maakt wat mij betreft het cirkeltje rond.”

FlevoCafé richt zich op een klein assortiment. Doel is zich breed te onderscheiden in superkoffie voor een betaalbare prijs. “We willen in alles de drempel laag houden, zonder kwaliteit uit het oog te verliezen of de mens.”  Er is keuze uit verschillende varianten koffie, allemaal gemaakt op basis van espresso. Daarnaast worden er ook diverse smaken hoogwaardige thee, geleverd door het lokale bedrijf Tea in Motion, en diverse Flevolandse fruitsapjes geschonken. “In de toekomst willen we er ook iets met chocolade erbij gaan doen.” Als hapje erbij is er keuze uit zelfgebakken plaatappeltaart en op vrijdag en zaterdag een knapperige croissant. Het FlevoCafé heeft gratis Wifi, dus je kunt er gewoon op je laptop werken. Daarbij mag je je koffie/thee door het hele bibliotheekgebouw nuttigen, dus ook aan de leestafel.

Thuis genieten van de heerlijke James Hopkins koffie en de zelfgemaakte lekkernijen kan ook. Hiervoor zijn er speciale meeneempakketjes gemaakt. Ook hiervoor geldt dat een deel van de opbrengst geïnvesteerd wordt in de opleiding van de kinderen in Oeganda. “Door te genieten van goede koffie en goed doen, drinken we samen de wereld een beetje mooier.” 

 

 

 

FlevoCafé voortgezet door Kirsten en Martyn Hopkins     FlevoCafé voortgezet door Kirsten en Martyn Hopkins     FlevoCafé voortgezet door Kirsten en Martyn Hopkins