socialbanner

Robin Visker (D66) ziet groei van dorp als sleutel van alle oplossingen

dinsdag 13 februari 2018

Robin Visker (D66) ziet groei van dorp als sleutel van alle oplossingen

Aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart in Zeewolde nemen acht partijen deel. Lijst 5 is D66 Zeewolde. Robin Visker debuteert als lijsttrekker. 

Robin Visker (38) woont sinds 2001 in Zeewolde. Op z’n 21e was hij op zoek naar een (huur)woning en die was in Zeewolde ietwat gemakkelijker te vinden dan in Harderwijk, waar hij voorheen woonde. Visker is getrouwd met Jessica en heeft een managementfunctie bij VolkerWessels (bij ‘Wooniversum’, een onderdeel waar kopers van een nieuwbouwwoning worden ontvangen). Visker was al langer politiek geïnteresseerd, maar is pas sinds 30 november 2016 lid van D66. ,,Ik keek ’s avonds naar De Wereld Draait Door en zag daar Jan Terlouw,” vertelt hij. ,,Terlouw sprak daar over ‘het touwtje door de brievenbus’. Geweldig! Jan Terlouw is voor mij D66 in z’n puurste vorm. Hij is tegelijkertijd echt, oprecht en emotioneel.” D66 is niet de partij waarmee Visker werd grootgebracht. ,,Mijn vader was een echte VVD’er, mijn moeder stemde altijd PvdA. Ik heb van beiden wel wat. Liberalisme spreekt me enorm aan, maar wel op een sociale manier. Ik ben progressief en optimistisch. Daarbij hou ik niet van regeldruk. Mensen moeten ongeacht hun afkomst en huidskleur gelijk en eerlijk worden behandeld. D66 is daar heel goed in.” Na zijn inschrijving als lid stond Johan de Muynck (nestor in Zeewolde, al lid sinds 1969) bij Visker voor de deur. ,,Voor ik het wist zat ik aan tafel bij de fractievergaderingen. Ik vond D66 al snel een heel leuke club mensen en op een gegeven moment voelde ik me er helemaal thuis.”

Visker ziet de groei van Zeewolde als de sleutel van alle oplossingen. ,,We hoeven geen stad te worden, maar we hebben wel ambities en die zijn alleen betaalbaar als we met meer mensen zijn.” Het huidige college heeft volgens Visker het beste voor met de bevolking, maar veel beslissingen begrijpt hij ‘niet helemaal’. ,,Ik zou het in ieder geval anders doen. Neem een actueel onderwerp als de renovatie of nieuwbouw van het zwembad. De twee definitieve ontwerpen kosten anderhalf miljoen euro. Dat kun je toch veel beter aan de bouwkosten uitgeven? Het sportcomplex moet straks wel veertig jaar mee! Niet alleen de inwoners kunnen er iets aan hebben, maar ook de toeristen. En bouw het complex aan het Kluunpad, dan kan de huidige locatie gebruikt worden voor seniorenappartementen. Zorg verder dat er voor jongeren betaalbare woningen blijven, want dan hebben we hun na hun studie nog iets te bieden.”

D66 verloor in 1998 haar drie zetels in de gemeenteraad en keerde in 2010 met Ron Zwart terug. In 2014 werd het zetelaantal verdubbeld naar twee. Visker hoopt nu op drie zetels. ,,Kijk ik naar hoe het landelijk gaat, dan is die wens realistisch. Ik ben trots op onze lijst. Er staan veertien kandidaten op, waarvan zes vrouwen. We gaan voor jong én ervaren. Ik zie Gerrit van der Meer als mijn mentor, maar ik zou het ook leuk vinden dat Wenda Westerhuis erbij komt.”

 

 

 

 

Robin Visker (D66) ziet groei van dorp als sleutel van alle oplossingen    Robin Visker (D66) ziet groei van dorp als sleutel van alle oplossingen    Robin Visker (D66) ziet groei van dorp als sleutel van alle oplossingen