socialbanner

Balletschool Zeewolde wint 1e prijs

dinsdag 12 februari 2019

Balletschool Zeewolde wint 1e prijs

Het is een inmiddels jaarlijks terugkerend evenement: Dance Gathering Lelystad, waarbij tientallen dansers over verschillende podia in Lelystad een dag workshops volgen, gegeven door dansdocenten uit het professionele circuit onder andere Het Nationale Ballet, ISH en het Scapino Ballet.

Het tweede gedeelte van de dag staat in teken van een wedstrijd. Om de spanning van het optreden voor elkaar niet helemaal uit te bannen, mag natuurlijk het wedstrijdelement niet ontbreken. Een danswedstrijd plaats in de stijl van ‘So You Think You Can Dance’. Deelnemers aan de wedstrijd dansen een choreografie, die zelf -of door een choreograaf gemaakt is. Deelnemen kan als solist, duo of als groep en de workshopdocenten zijn traditiegetrouwe de jury. Zondag 3 februari was het zover!

De talentklasleerlingen van Balletschool Zeewolde mogen niet ontbreken op zo’n dag als deze waar leerlingen van dansscholen uit heel Flevoland bij elkaar komen om zich te presenteren. Tijdens het eerste deel van de dag hebben zij genoten van de workshops. Het tweede deel werd afgesloten met de danswedstrijd waarbij zij de choregrafie “Armoede” dansten gemaakt door Jinte Verhaar. De vakjury bestond uit de gastdocenten waarbij zij letten op originaliteit, expressie, techniek en presentatie. Wat hebben ze dat zeer goed gedaan, uitgevoerd met heel veel passie en energie hebben zij met hun dans de eerste prijs binnen gehaald!

 

 

Balletschool Zeewolde wint 1e prijs    Balletschool Zeewolde wint 1e prijs    Balletschool Zeewolde wint 1e prijs