socialbanner

Brandweer Zeewolde is op zoek naar jou!

dinsdag 12 februari 2019

Brandweer Zeewolde is op zoek naar jou!

Overal in Zeewolde duiken ze op: posters, spandoeken, sandwichborden die potentiële vrijwilligers moeten aansporen om zich aan te melden bij de brandweer. Het kan je bijna niet ontgaan zijn. Op de posters herkennen we de brandweer van Zeewolde op prominente plaatsen, in het centrum zoals het Kerkplein en de Aanloophaven. De post Zeewolde koos bewust voor een lokale aanpak. De campagne werd uitgedacht door de vrijwilligers van de post zelf.

Brandweervrijwilligers van de post Zeewolde speelden een grote rol bij de totstandkoming en uitvoering van de campagne. Brusten Lassche was als bevelvoerder en projectleider betrokken bij de lancering van de campagne. Brusten: “Wij wilden graag een persoonlijke campagne. Herkenbaarheid en betrokkenheid waren daarbij de sleutelwoorden. Je zal ons daarom ook regelmatig tegenkomen met pop-up stands in het centrum om het gesprek aan te gaan met voorbijgangers en ook op die manier de interesse te wekken en de drempel om je aan te melden kleiner te maken.”

Jeffrey Vermeersch, één van de aspiranten die onlangs bij het korps begonnen is heeft nog geen seconde spijt van zijn aanmelding. Jeffrey: “Het afgelopen jaar heb ik op al heel wat plekken hulp kunnen bieden. Je maakt allerlei mooie momenten mee door mens én dier te helpen, maar soms ook verdrietige momenten, zoals bijvoorbeeld na een reanimatie. Dan is het fijn dat er dan een goede hechte organisatie achter je staat met meer dan 20 vrienden en vriendinnen waar je je verhaal kan doen, samen sta je sterk”.

Met name tijdens de daguren wordt het steeds moeilijker om voldoende mensen te hebben om een brandweerauto te bemensen. Ted van de Wint, coördinator repressie: “Tegenwoordig hebben mensen vaak een druk sociaal leven en werken ze veelal buiten Zeewolde. Wij zijn vooral op zoek naar mensen die overdag inzetbaar zijn, maar goede mensen die er veel op andere tijden én in het weekend zijn, ook deze zijn van harte welkom.”

Op dit moment zijn er 23 vrijwilligers actief bij de post Zeewolde. Samen zorgen zij voor 24 uur paraatheid. Ze volgen dezelfde opleiding als een beroepskracht, hierin zit geen verschil, en als de pieper gaat wordt er net zo hard op hen gerekend. Voor meer informatie via: https://www.brandweer.nl/flevoland of vacatures@brandweerflevoland.nl. Geïnteresseerden zijn na aanmelding welkom op de informatieavond op dinsdag 26 februari om 19:30 uur.

 

 

Brandweer Zeewolde is op zoek naar jou!    Brandweer Zeewolde is op zoek naar jou!    Brandweer Zeewolde is op zoek naar jou!