socialbanner

Het Mozaïek maakt zich op voor finale LEGO League

dinsdag 12 februari 2019

Het Mozaïek maakt zich op voor finale LEGO League

Dankzij hun overwinning bij de regiofinale in Almere, waar ze met de hoofdprijs aan de haal gingen, maakt Team Monasa van basisschool Het Mozaïek zich nu op voor de grote Benelux finale van de First LEGO League. De finale wordt zaterdag 16 februari a.s. gehouden in Eindhoven. Het Zeewoldense team, bestaande uit 13 achtstegroepers, mag daar hun kunstje weer vertonen; hun zelfgebouwde en geprogrammeerde robot zoveel mogelijk missies goed laten volbrengen in de robotwedstrijd. Daarnaast moeten de leerlingen resultaten van een eigen onderzoek, gerelateerd aan techniek, aan de jury presenteren. Team Monasa strijdt in de finale tegen 49 andere teams uit de Benelux. Ondanks hun toegenomen zelfvertrouwen schatten de leerlingen de kans op nog een hoofdprijs niet super groot in. “Alles moet net een tandje beter dan de vorige keer. Maar we gaan er wel voor!”, laat het team weten. “Misschien dat we toch wel een beker winnen. Als beste doorzetters of zo!”

Team Monasa wordt gevormd door Daniël, Tjarda, Julia, Sytske, Lucas, Emily, Arthur, Ynte, Tijn, Sven, Jemuel, Jurre en Simon. Tijdens het hele traject zijn ze begeleid door vijf ouders; Arjen, Giel, Anne-Paul, Mart en Carla. Mede dankzij hun coaching en de tijd die zij geheel belangeloos in het project hebben gestoken, kon basisschool Het Mozaïek dit jaar ook weer met een team meedoen aan de First LEGO League. Meedoen aan de Lego League is best pittig. De opdrachten vragen veel aandacht, creativiteit en doorzettingsvermogen. Daarnaast is het heel veel oefenen om op het moment suprême te kunnen schitteren. Tijdens de wedstrijd moet alles bij elkaar komen. “De jury wil echt zien wat de kinderen kunnen. Niet alleen dat ze de robot kunnen bouwen maar ook snappen wat hij doet”, licht vader Arjen toe. “Verder wordt gekeken naar de sfeer in de groep en of er goed wordt samengewerkt.”

De eventuele winnaar van de Benelux finale kan nog door naar een finale in Beiroet en uiteindelijk Amerika. De coaches hebben al besloten dat als Het Mozaïek zou winnen, hun First LEGO League-avontuur hier, onder meer vanwege de kosten die daar aan vast hangen, ook zal eindigen. De wens van de leerlingen is om dan naar Legoland te mogen. “Zet dat maar vast in de krant, misschien mogen we er dan ook echt heen!”, grappen ze.

 

 

Het Mozaïek maakt zich op voor finale LEGO League    Het Mozaïek maakt zich op voor finale LEGO League    Het Mozaïek maakt zich op voor finale LEGO League