socialbanner

Hugo Borst te gast bij Theaterdictee in de bibliotheek

dinsdag 12 februari 2019

Hugo Borst te gast bij Theaterdictee in de bibliotheek

Schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus Hugo Borst is op donderdag 28 maart in de bibliotheek te gast bij het Theaterdictee.                                                                             

 

Het dictee vindt plaats in het kader van de 84ste Boekenweek, die wordt gehouden van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart. Het thema dit jaar is ‘De moeder, De vrouw.’

Teams kunnen zich weer inschrijven voor het Theaterdictee bij de informatie- en servicebalie van de bibliotheek, Kerkstraat 2. Een team kan bestaan uit een vriendengroep, collega’s, bedrijven, ondernemers, politiek, onderwijs, serviceclubs enzovoort. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal zes personen.                           

Het Theaterdictee wordt per team gemaakt. Ieder teamlid schrijft het dictee weliswaar, maar er wordt per team één dictee ingeleverd bij de jury. De jury kijkt de dictees na en bepaalt de eerste, tweede en derde prijs. De teams worden vriendelijk verzocht zelf schrijfmateriaal mee te nemen.

Dit jaar is Marianne Wigbers schrijfster van het dictee en zij zal het dictee ook zelf voorlezen. Marianne is verloskundige en schrijfster van onder andere columns. Het dictee wordt gegeven van 19.30 tot 20.30 uur, waarna de lezing van Hugo Borst zal zijn van 21.00 tot 22.00 uur. De Zaal is open vanaf 19:00 uur.

De inschrijving voor het dictee en kaartverkoop bedraagt € 7,50 voor leden en € 10,00 voor niet-leden (per deelnemer; dit is inclusief de lezing van Hugo Borst). Het is uiteraard ook mogelijk alleen de lezing van Hugo Borst bij te wonen, de kosten blijven daarbij hetzelfde. Kaartverkoop is mogelijk aan de informatie- en servicebalie van de bibliotheek en via: www.flevomeerbibliotheek.nl

De FlevoMeer Bibliotheek weet elk jaar bekende schrijvers naar Zeewolde te halen. Zo was vorig jaar Arthur Japin te gast en in 2017 Loes den Hollander.

 

 

 

Hugo Borst te gast bij Theaterdictee in de bibliotheek    Hugo Borst te gast bij Theaterdictee in de bibliotheek    Hugo Borst te gast bij Theaterdictee in de bibliotheek