socialbanner

Van Travelling in Baroque naar Festival Via Musica

dinsdag 12 februari 2019

Van Travelling in Baroque naar Festival Via Musica

Na de elfde editie van Travelling in Baroque is het tijd voor verandering. Met de Barok als uitgangspunt heeft het Flevolands zomerfestival elf mooie reizen met het steeds groeiende publiek gemaakt. Het reizen blijft en ze nemen zeker geen afscheid van de onuitputtelijke bron aan muziek die de periode van de Barok ons biedt. Voor de komende jaren zetten ze de grenzen echter open en gaan we op zoek naar nieuwe, bijzondere, onverwachte en de tijdloze wegen die muziek bewandelt.

Uit een enquête onder vast publiek voor een nieuwe passende naam sprong “Via Musica” er gelijk uit. Dit is letterlijk wat het festival gaat doen: het volgen van “De wegen van de muziek”

Een kijkje op: www.festivalviamusica.nl, laat gelijk zien wat er van 8 tot en met 11 augustus a.s. te doen is. Het is een uniek festival op een unieke plek. Via Musica voert de luisteraar mee op een avontuurlijke reis door tijd en ruimte. Tijdens deze vierdaagse reis treft men elkaar met de mooiste en verrassendste muziek van diverse eeuwen, in zeer uiteenlopende stijlen en met een zeer afwisselende bezetting. Concerten worden afgewisseld met film, poëzie en gastronomie.

Voor een voorproefje is er een feestelijk en smakelijke aftrap op zaterdag 22 juni, met een concert en diner in De Beleving met het spannende programma “Femmes Fatales”.

 

 

Van Travelling in Baroque naar Festival Via Musica    Van Travelling in Baroque naar Festival Via Musica    Van Travelling in Baroque naar Festival Via Musica