socialbanner

Zorgminuten; nieuw begrip binnen de gezondheidzorg in Zeewolde

dinsdag 12 februari 2019

Zorgminuten; nieuw begrip binnen de gezondheidzorg in Zeewolde

Zorg op maat ‘bestellen’ zonder bemoeienis van een zorgverzekeraar of gemeente. Bijvoorbeeld de zorg van de mantelzorger overnemen, begeleiding naar het ziekenhuis of bij een bezoek aan familie/vrienden, assisteren bij activiteiten, een vast gezicht bij een ‘medische’ handeling, urinedesiment wegbrengen of een boodschap doen. Zorgminuten kan de gewenste zorg op maat leveren. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van een professional die bevoegd en bekwaam is. Een contract of intake is niet nodig bij Zorgminuten. “Niet de zorgverzekeraar of gemeente beslist hoeveel minuten u uw zorg wilt, maar u!”, geeft initiatiefneemster Annelieke de Leeuw – Mesker aan. Gemak dient de mens bij Zorgminuten. Dus geen factuur die eerst langs een zorgverzekeraar of gemeente gaat, maar direct aan de deur betalen voor de geboden dienst. “Daarmee komen alle facetten samen: verpleging, welzijn, deskundigheid, gemak, duidelijk, dichtbij, maar vooral de wens van de cliënt.” 

Annelieke benadrukt dat Zorgminuten geen vervanging is van de bestaande wijkverpleging en/of vrijwilligersorganisaties. “Het is een nieuwe loot aan de stam van de gezondheidzorg in en uit Zeewolde.” De oprichting van Zorgminuten komt voort uit haar eigen ervaring als (gediplomeerd en BIG geregistreerd) verpleegkundige. “Ik heb op verschillende zorgplekken gewerkt; ziekenhuis, gehandicaptenzorg, psychiatrie, psychogeriatrie, somatische instellingen en de wijkverpleging”, vertelt Annelieke. “In de afgelopen jaren heb ik de regels als uitvoerend verpleegkundige zien veranderen. Van de tijd nemen naar de tijd krijgen. Die tijd wordt geïndiceerd door de zorgverzekeraar. De tijd van het gezien worden, even een arm om iemand heen of er gewoon voor iemand zijn, wordt steeds korter. Terwijl de behoefte van de cliënt wel hetzelfde is gebleven.” Met Zorgminuten wil Annelieke daar verandering in brengen. “Ik wil er echt kunnen zijn en de tijd nemen voor de cliënt. Kwaliteit in elke minuut!” Vanuit haar opleiding tot Maatschappelijk Werker hanteert Annelieke een holistische benadering. “Het laat zien dat de mens veel meer is dan alleen de ziekte of beperking.”  

Vanuit de gedachte dat we allemaal weleens (extra) zorg nodig hebben, is Zorgminuten er voor iedereen. Bij Zorgminuten zijn alle vormen van zorg bespreekbaar. Het zorgmoment kan eenmalig zijn of regelmatig terugkeren. De cliënt beslist zelf welke zorg zij wilt en hoeveel zorgminuten zij daarvoor inkoopt.

Meer info: www.zorgminuten.nl, e-mail: info@zorgminuten.nl , of bel/Whatsapp: 06 – 15123865.

 

 

Zorgminuten; nieuw begrip binnen de gezondheidzorg in Zeewolde    Zorgminuten; nieuw begrip binnen de gezondheidzorg in Zeewolde    Zorgminuten; nieuw begrip binnen de gezondheidzorg in Zeewolde