socialbanner

Jan Hoving zanger in band Adrian Vandenberg

Jan Hoving zanger in band Adrian Vandenberg

Zeewoldenaar Jan Hoving is de zanger in de nieuwe band van gitarist Adrian Vandenberg. Adrian is bekend van internationaal bekende bands als ‘Teaser’, ‘Manic Eden’, ‘Vandenberg’ en vooral Whitesnake (met zanger David Coverdale). Vele jaren was het muzikaal stil rond deze gitarist, omdat hij zich wilde wijden aan gezin en schilderijenkunst. Hij is ook afgestudeerd kunstenaar.

Jan miste de muziek en wilde daarom in eerste instantie een nieuwe band oprichten. Adrian werd geattendeerd op het enorme zangtalent van Jan. Hij was gecharmeerd van Jans zangkwaliteiten en wilde hem graag als zanger in zijn band Moonkings. ‘Het was heel gek, om opeens bericht te krijgen van Ad. Nog gekker dat hij bij mij aan de voordeur stond van de boerderij’, vertelt Jan enthousiast. ( Toen  FC Twente landskampioen werd, had (Twentenaar) Adrian een speciaal kampioenslied, ‘A Number One’, geschreven. Jan mocht deze zingen voor maar liefst 60.000 fans! De plannen voor een complete cd werden voortgezet. Deze werd vrijdag 21 februari officieel gepresenteerd voor een uitverkochte zaal in Atak te  Enschede. ‘Dat was best spannend hoor’, vertelt Jan Hoving. ‘Voor Ad was het een come-back en een ‘thuiswedstrijd’. Maar er wordt tegelijk wel veel van je verwacht op zo’n avond! Ik was van tevoren echt zenuwachtig, maar het was gelukkig een sfeervolle avond, die warm aanvoelde.’ Vergelijkingen met Jans voorganger Bert Heerink werden er niet gemaakt. Jan kan zijn eigen stem er volledig inleggen. De cd met 13 nummers zijn van topniveau! Swingende  rock, afgewisseld met melodieuze rocksongs. De single ‘Breathing’ heeft kans hoge ogen te gooien in de hitlijsten en ‘Out Of Reach’bezorgt iedereen kippenvel. Op het laatste nummer van de cd zingt David Coverdale zelfs mee!

‘Het is een soort droom die uitkomt’, vervolgt Jan. ‘Ik zong al in vele andere bands, maar dit is zeer speciaal! In Japan staat de cd al op nummer 1! We gaan daar zelfs toeren. Ook in heel Europa zijn al vele boekingen. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik voor vervanging kan zorgen op de boerderij en heb ik een lieve zus Annet en zwager André, die bij tijd en wijle de kinderen ‘opvangen’. We zorgen er uiteraard wel voor dat het gezin altijd nummer één staat’, besluit Jan.

Jan Hoving zanger in band Adrian Vandenberg    Jan Hoving zanger in band Adrian Vandenberg    Jan Hoving zanger in band Adrian Vandenberg