socialbanner

Jeugdzeilen bij Watersport Vereniging Zeewolde

Tuesday 26 February 2019

Jeugdzeilen bij Watersport Vereniging Zeewolde

De Optimist Zeillessen CWO starten vanaf april weer bij Watersportvereniging Zeewolde voor kinderen van 7 jaar of ouder die willen leren zeilen in een Optimist op het Wolderwijd?

De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Er wordt lesgegeven vanuit motorboten, waardoor er direct contact met de kinderen is. Zowel de kinderen als de instructeurs hebben allemaal verplicht een zwemvest aan. Er wordt gewerkt aan de verschillende zeilvaardigheden waarmee je een CWO-diploma haalt.

Het zeilseizoen start met een zwembad- les. Dan volgen er twaalf lessen vanuit het clubschip De Bolschuit, Bolhaven 1. Eind september sluiten ze het seizoen af met een feestelijke afsluitdag, waarbij ze op zoveel mogelijk verschillende boten gaan varen en de diploma’s en vorderingstatussen worden uitgereikt.

Gedurende het seizoen zijn er tal van activiteiten die de vereniging samen met de jeugd doet, zoals onder andere: een zeilkamp, introductielessen voor vriendjes, een regionale wedstrijd, activiteiten bij de Havendagen. Kortom, de WVZ is een gezellige vereniging, waarbij men met andere liefhebbers van watersport veel leuke dingen onderneemt op en rond het water.

De CWO-lessen vinden plaats vanaf april op zondagochtenden van 9.00 tot 12.30 uur. De kosten voor de CWO-lessen bedragen €160,00 voor 14 lessen, inclusief jeugdlidmaatschap van de vereniging. Eventueel kan een optimist van de vereniging worden gehuurd á €145,00 voor het hele seizoen.

Nieuw dit jaar bij Watersportvereniging is het programma: training wedstrijdzeilen in de Optimist, op vrijdagavond. Door een professionele trainer worden de kinderen de vaardigheden van het wedstrijdvaren bijgebracht. Dit om de techniek van het zeilen te verbeteren en het plezier in het zeilen te vergroten.

Voor aanmelden, vragen en meer informatie via mail naar: jeugdcommissie@wvzeewolde.nl of telefoon via:  06-52034150

Voor meer informatie via: www.wvzeewolde.nl

 

 

 

 

 

Jeugdzeilen bij Watersport Vereniging Zeewolde    Jeugdzeilen bij Watersport Vereniging Zeewolde    Jeugdzeilen bij Watersport Vereniging Zeewolde