socialbanner

Slimme koelkast winnend idee in RSG Levant-project Dragons’ Den

Tuesday 13 March 2018

Slimme koelkast winnend idee in RSG Levant-project Dragons’ Den

Een slimme koelkast die je, door een ingebouwd systeem, recepten geeft en je vertelt wat voor ingrediënten je daar voor nodig hebt en of deze al in je koelkast liggen. Met dit idee, Freezing Fridge genaamd, wonnen havo3-leerlingen Amber van de Bunt, Nathalie Bary, Wouter van der Meer en Julia Wouda (afwezig wegens ziekte) maandag 12 maart jl. de eerste editie van het project Dragons’ Den van RSG Levant Zeewolde. De prijs was een cheque t.w.v. 250 euro, beschikbaar gesteld door Zeewolde Zakelijk, die de winnaars mogen besteden aan een goed doel in Zeewolde.

Het project Dragons’ Den maakte, in het kader van ontdekkend leren, deel uit van de lessen economie, die de leerlingen in havo3 voor het eerst krijgen. De leerlingen zijn afgelopen december met het project aan de slag gegaan. Naast het bedenken van een product, moesten ze ook nadenken hoe ze dit succesvol in de markt zouden kunnen zetten. Alle facetten van economie kwamen in het project voorbij. Van rolverdeling, keuzeverantwoording, resultaat rekenen, vreemd vermogen tot de 4P’s, die staan voor de marketinginstrumenten product, prijs, promotie en plaats. Bij het uitwerken van hun bedrijfsidee werd ieder groepje bijgestaan door een ervaren coach uit het bedrijfsleven.

 

 

Slimme koelkast winnend idee in RSG Levant-project Dragons’ Den    Slimme koelkast winnend idee in RSG Levant-project Dragons’ Den    Slimme koelkast winnend idee in RSG Levant-project Dragons’ Den