socialbanner

Gouden huwelijksfeest voor echtpaar Vermeulen – De Vries

dinsdag 13 maart 2018

Gouden huwelijksfeest voor echtpaar Vermeulen – De Vries

Het was vrijdag 9 maart jl. precies 50 jaar geleden dat George Vermeulen trouwde met Riekje de Vries. Burgemeester Gorter zocht het gouden bruidspaar op om de felicitaties over te brengen namens de gemeente en bracht daarbij een mooi boeket bloemen voor ze mee.

Beide echtelieden zijn geboren en getogen in Amsterdam. Riekje groeide op in de Dapperbuurt en George in de Indische buurt. Ze leerden elkaar al op jonge leeftijd kennen. “Onze ouders kenden elkaar goed; onze vaders waren vrienden van elkaar”, legt Riekje uit. Met het ouder worden werd de relatie van lieverlee steeds serieuzer. Ze gingen avondjes uit. “Naar de kroeg, een kaartje leggen en wat biljarten”, vertelt George. “En van het een kwam het ander.” Het stel trouwde en kreeg een zoon. Van een eigen woning was in die tijd nog geen sprake. “We woonden in bij mijn schoonouders”, vertelt Riekje, die toen werkte bij Korff & Co.; de Amsterdamse chocolade- en cacaofabriek.

George was al vroeg druk met biljarten; een grote hobby die uitgroeide tot het vak van biljartmaker. “Vanaf 1964 heb ik in de biljartwereld gezeten. Op een gegeven moment ben ik als biljartmaker voor mijzelf begonnen.” Eigenhandig werden de biljarttafels door George gemaakt en geplaatst. Daardoor kwam hij op uiteenlopende locaties, in het binnen- als buitenland, van kroegen, wedstrijden tot zelfs in het Koninklijk paleis. “Ik kreeg opdracht vanuit het Koninklijk Huis om het biljart van paleis Het Loo naar Kasteel Drakenstein over te brengen en het daar weer speelklaar maken. “Prinses Beatrix zat op haar knieën erbij te kijken, zo geïnteresseerd was ze!”, weet George nog. Als biljartmaker heeft hij ook nog meegedaan in een uitzending van het tv-quizprogramma ‘Wie van de drie?’. “Dat was in 1972. Ik weet nog dat Sonja Barend het goed heeft geraden!” Zelfs in het appartementencomplex waar het echtpaar nu woont was George al eens geweest. “Ik heb hier ooit het biljart geleverd en geplaatst. En nu speel ik er zelf op; hoe leuk is dat!”

Naast een biljartje leggen door George, is het echtpaar ook vaak in de recreatiezaal te vinden om mee te doen met de verschillende activiteiten die de bewonerscommissie organiseert in het seniorenappartementencomplex. “We hebben het hier heel erg naar ons zin”, aldus George en Riekje, die in 2005 Almere verruilde voor Zeewolde. “Vroeger hebben we veel in de buurt gekampeerd. Het is vooral de mooie omgeving die ons aantrok.”

 

 

 

Gouden huwelijksfeest voor echtpaar Vermeulen – De Vries    Gouden huwelijksfeest voor echtpaar Vermeulen – De Vries    Gouden huwelijksfeest voor echtpaar Vermeulen – De Vries