socialbanner

Concert Quirine Viersen

Tuesday 12 March 2019

Concert Quirine Viersen

Topcelliste Quirine Viersen geeft zondag 17 maart een solorecital in De Verbeelding in de serie Randmeerconcerten.

 

Het beloofd een bijzonder concert te worden voor de celloliefhebber en voor wie verder benieuwd is naar de rijke klanken van dat instrument. Op het programma staan twee suites van Johann Sebastian Bach en een moderne ‘klassieker’ in de vorm van de derde cellosuite van Benjamin Britten. Ten slotte een onlangs tot stand gekomen toekomstige klassieker, het gloednieuwe ‘Glacier’ (Gletsjer) van de Nederlander Jacob ter Veldhuis. Hij schreef dit werk speciaal voor Quirine Viersen. Het is een indrukwekkende compositie met een bijna filmische verbeeldingskracht. De wereldpremière vond in oktober plaats, tijdens de 7e Cello Biënnale in Amsterdam. Zoals altijd speelde zij ook daar op haar cello uit 1715.

 

Quirine Viersen is afkomstig uit een muzikaal gezin waarin cello en viool in het centrum van het dagelijkse leven stonden. Op jonge leeftijd behaalde zij grote prijzen in Parijs, Helsinki en Moskou. In 1994 werd haar bovendien de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs toegekend. Quirine speelt graag met anderen samen, in klein verband net zo lief als solerend bij orkesten. Ze liet een reeks opnames het licht zien, waaronder haar eerste editie van de Bach suites in 2011. Voor haar Britten CD kreeg zij in 2016 een Edison nominatie en een tweede opname van de Bach suites is in het najaar 2018 uitgekomen.

Concert van Quirine Viersen, zondag 17 maart om 14.00 uur in de Verbeelding. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ticketunie.com.

 

Concert Quirine Viersen    Concert Quirine Viersen    Concert Quirine Viersen