socialbanner

Politienieuws

Tuesday 12 March 2019

Politienieuws

Over de periode van 9 tot 20 februari meldt de politie onder meer de volgende zaken:

 

• Een inbraak bij een woning aan de Winde in de avond van 9 februari. Na een vergeefse poging om via een deur naar binnen te komen, slaagden de dieven erin om via een dakkapel het huis binnen te breken. Eenmaal daar werden ze waarschijnlijk gestoord door een bewoonster, maar als buit namen ze nog wel een laptop en twee ringen mee.

• In de nacht van 10 februari vonden er bij een uitgaansgelegenheid aan de Dasselaarweg diverse incidenten plaats toen mensen buiten moesten blijven omdat het binnen vol was. Een man van 20 jaar uit Zeewolde is aangehouden vanwege het uiten van bedreigingen en het beledigen van agenten, en mag in verband hiermee voor de rechter verschijnen.

• Op 12 februari werd midden op de dag het interieur van een woning aan de Valkenier volledig vernield. De politie gaat ervan uit dat de oorzaak in de relationele sfeer te zoeken is.

• Aan het begin van de avond op 12 februari vond op de Knardijk een mishandeling plaats, waarbij een 30-jarige vrouw uit Zeewolde na een ruzie in de auto door haar partner mishandeld werd. De pleger, een 29-jarige man uit Zeewolde, meldde zich later zelf bij de politie.

• Bij een woning aan de Houtwal trof de politie op 12 februari een hennepkwekerij aan, waarvan de opbrengst al weggehaald was, maar de attributen nog aanwezig waren.

• Bij een supermarkt in het centrum werd in de nacht van 15 februari een  nooddeur opengebroken. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse, maar de vogels waren al gevlogen, met een grote hoeveelheid sigaretten.

• Een aanrijding op het fietspad langs de Knardijk, in de vroege ochtend van 15 februari. Door de laaghangende zon zag een 17-jarige bromfietster een fietser die dezelfde kant op reed niet, en ze reed tegen hem aan. De fietser (een 15-jarige jongen uit Zeewolde) mankeerde niets, maar de bromfietster zelf liep schaafwonden op en een passagier die achterop zat een lichte hoofdwond, die in het ziekenhuis gecontroleerd moest worden.

• Bij een visserijcontrole langs onder meer de Blauwe Diamant werden zeven vissers gecontroleerd, van wie er één geen vispas had. Dat leverde die ene een boete op van 95 euro.

• Een eenzijdige aanrijding op 19 februari, toen een 28-jarige man uit Harderwijk met zijn auto uit de bocht vloog op de  Dasselaarweg, en in de sloot terecht kwam. Hij verklaarde dat hij dacht dat hij op de Spiekweg reed.

Politienieuws    Politienieuws    Politienieuws