socialbanner

Team Besseling & Co doet nog een keer de Alpe d’HuZes

Tuesday 12 March 2019

Team Besseling & Co doet nog een keer de Alpe d’HuZes

Opgeven is geen optie en dus gaat Team Besseling & Co het nog een keertje doen! Het Zeewoldese vriendenteam gaat op donderdag 6 juni a.s. wederom de uitdaging aan; het beklimmen van de legendarische 1860 mtr hoge Franse berg; Alpe d’Huez, het liefst meerdere keren, in het kader van het sportieve evenement Alpe d’HuZes. Met hun inzet hoopt het team zoveel mogelijk geld op te halen voor (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker.

De samenstelling van het team is wat gewijzigd. Naast broers Kees en Thijs Besseling en Sander Kats is nu Rick de Jong en zijn vriendin Ilana Iskander en Michel Romijn aan het team toegevoegd. Tot nu toe nam Rick de support van het team voor zijn rekening. “Na twee jaar aan de zijkant te hebben gestaan wilde ik nu zelf wel een keer die berg op”, vertelt hij. “Ik ben geen echte fietser. Speciaal voor dit evenement heb ik een racefiets gekocht. Maar ik heb er heel veel zin in. Dan kom je al een heel eind.” Vriendin Ilana ging in 2017 al drie keer de berg op. “Nu Rick meedoet kan ik natuurlijk niet achterblijven.”

Kees was na drie deelnames niet van plan nog een keer mee te doen. “Ik was er wel klaar mee. Er gaat best veel tijd in zitten en we hadden al veel geld opgehaald”, licht hij toe. Toen broer Thijs en vriend Rick aangaven de uitdaging aan te willen gaan is het balletje toch weer gaan rollen. “Het is een goed doel en het mooiste sportevenement dat ik ooit heb meegemaakt”, vertelt Thijs. “Het is echt een belevenis. Als deelnemer wordt je als het ware de berg opgedragen.” Ilana: “Het mooie is dat je met z’n allen samen die berg op gaat. Je haalt het altijd! Ook als je niet zo getraind bent. Op karakter kan een hele hoop. Iedereen helpt elkaar die berg op. Dat maakt dit evenement ook zo bijzonder.”  

De eerste serieuze trainingen hebben de teamleden al achter de rug. Dankzij familie, vrienden en bedrijven is al 10.000 euro bijeengebracht. Er is echter 15.000 euro nodig om mee te kunnen doen. “Dat is het minimale wat we op willen halen. We streven natuurlijk naar een hoger bedrag. Iedereen die via team Besseling & Co een steentje zou willen bijdragen aan de strijd tegen kanker is van harte welkom! Sponsoren kan via: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Besseling---Co

 

 

Team Besseling & Co doet nog een keer de Alpe d’HuZes    Team Besseling & Co doet nog een keer de Alpe d’HuZes    Team Besseling & Co doet nog een keer de Alpe d’HuZes