socialbanner

Volop campagne voor verkiezingen 20 maart

Tuesday 12 March 2019

Volop campagne voor verkiezingen 20 maart

In verband met de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland op woensdag 20 maart wordt er momenteel volop campagne gevoerd. Zo waren er zaterdag 9 maart veel kandidaat-Statenleden al dan niet met een kraam in het centrum van Zeewolde te vinden, al hadden zij daarbij niet het beste weer. Een enkele partij, zoals GroenLinks, koos ervoor de boer op te gaan en huis-aan-huis wensen en ideeën van de kiezers op te halen.

Bij de VVD (lijst 1) verlaat Zeewoldenaar Eduard Plate binnenkort de Staten van Flevoland. Op de nieuwe kandidatenlijst staan de Zeewoldenaren René van Schajik (nummer 16) en Jaap Lodders (20). Bij CDA (lijst 3) keert Koos Hopster niet terug als Statenlid. Zeewoldenaar Wim Klink (5) staat op een verkiesbare plaats, Bjorn Hanekamp (13), Carla van Dongen (19) en Egge Jan de Jonge (20) staan lager op de lijst. Kees Kortleve (11) en Johan de Muynck (23) zijn de Zeewoldenaren bij D66 (lijst 5). Jan Klop (12) staat op de lijst van de Partij van de Arbeid (lijst 6). Bij de ChristenUnie (lijst 7) staan naast het huidige Statenlid Tamara Strating (2) Arjan Kremer (11), Erik van de Beld (29) en Ewout Suithoff (37). Zeewoldenaar Marina Reigwein (4) staat op de lijst van 50PLUS (lijst 8). Els van Lopik (9) is kandidaat voor GroenLinks (lijst 9). Peter Versprille (26) is dat voor de SGP (lijst 11). Zeewoldenaar Gert-Jan Ransijn is lijsttrekker van het Forum voor Democratie (lijst 15). Peter van het Ende (10) staat op de lijst van OPA (lijst 16). De SP (lijst 4), Partij voor de Dieren (lijst 10), JEZUS LEEFT (lijst 12), DENK (lijst 13) en Respect (lijst 14) hebben geen Zeewolder kandidaten. In totaal zijn er bij de Provinciale Staten van Flevoland 41 zetels te verdelen. Momenteel zijn deze verdeeld over twaalf partijen.

Voor het Waterschap Zuiderzeeland staan er eveneens Zeewoldenaren kandidaat. Voor Water, Wonen en Natuur (lijst 1) zijn dat Jan Nieuwenhuis (3) en Els van Lopik (18). Bij ChristenUnie/SGP (lijst 3) Sjaak de Pater (4), Menko Oosterhuis (11) en Rijkert Blokhuis (16). Rein Zuidema (3) en Klaas van der Knaap (6) zijn de plaatsgenoten bij het CDA (lijst 4). Carla Dekker (5), Peter Hilgers (7) en Douwe Monsma (11) vertegenwoordigen Werk aan Water Flevoland (lijst 5). De VVD (lijst 2), 50PLUS (lijst 6), AWP niet politiek wel deskundig (lijst 7) en OPA (lijst 8) hebben geen Zeewolder kandidaten.

 

Volop campagne voor verkiezingen 20 maart    Volop campagne voor verkiezingen 20 maart    Volop campagne voor verkiezingen 20 maart