socialbanner

Zeewoldenaar Wim Klink kandidaat verkiezingen Provinciale Staten

Tuesday 12 March 2019

Zeewoldenaar Wim Klink kandidaat verkiezingen Provinciale Staten

Op 20 maart a.s. mogen we naar de stembus voor de Provinciale Staten verkiezingen. Voor het CDA staat Wim Klink uit Zeewolde op plek 5 op de kandidatenlijst. Daarmee is hij een van de weinige Zeewoldenaren, maar ook de enige praktiserende boer op een verkiesbare plek. “Dat is best uniek”, reageert Wim Klink, die een bloembollen-akkerbouwbedrijf runt in het buitengebied. “Zeker als je nagaat dat de economie in de provincie Flevoland voor 45% draait op de agrarische sector en haar toeleveranciers.”  

Wim Klink is niet alleen ondernemer, maar heeft ook veel bestuurlijke kennis en ervaring. De bestuursfuncties is hij naar eigen zeggen altijd ingerold. Dat begon al op jonge leeftijd, als bestuurslid van een jongerenorganisatie en voorzitter van het CDJA. Nu maakt hij al ruim tien jaar deel uit van de fractie van het CDA Zeewolde, waarvoor hij ook in de Raadcommissie heeft gezeten.  Daarnaast is hij provinciaal voorzitter en landelijk vice-voorzitter van de KAVB (branche vereniging van de bloembollensector) en is hij LTO themahouder PR & Imago. Via het LTO is Wim Klink betrokken bij het Actieplan Bodem en Water Flevoland.

De geboren en getogen Flevolander ziet met zijn kandidaatstelling de mogelijkheid om zaken aan de orde de stellen in de Provinciale Staten die van belang zijn voor Zeewolde. Hij hoopt dat er veel mensen gaan stemmen. Wim Klink: “De rol van Provinciale Staten is groter dan veel mensen denken. Ze neemt belangrijke besluiten die ons allemaal aangaan. Zo gaat de provincie over de inrichting van het landschap (natuur, agrarisch, recreatie, wonen, bedrijfsterreinen en windmolens), verkeer en vervoer, lucht- en bodemkwaliteit, regionaal economisch beleid en over veiligheid en leefbaarheid van wijken en dorpen. De provincie heeft ook een besluitvormende taak over het Waterschap, dat er voor zorgt dat iedereen droge voeten houdt, er voldoende water is en dat de waterkwaliteit goed is.”  

Speerpunten waar Wim Klink zich hard voor wil maken zijn onder meer het toerisme, openbaar vervoer, economie, agrarische sector, duurzaamheid en innovatie. “Om meer toerisme naar Zeewolde te halen moet het aantrekkelijker gemaakt worden. 

Om als Zeewolde economisch te kunnen blijven ontwikkelen vindt Wim Klink het belangrijk dat er nieuwe bedrijventerreinen beschikbaar blijven. ”En moeten we startende ondernemers ondersteunen.” Op onze agrarische grond moeten we zuinig zijn, benadrukt Wim Klink. “Daar staat nu veel druk op. Bijvoorbeeld door de plannen voor nieuwe natuur en zonneparken. Zon op land oké, maar ga daar wel héél zorgvuldig mee om!” Duurzaamheid en innovatie staat volgens de ondernemer voor levenskracht. “We hebben een klimaatopdracht met elkaar. Ik vind dat iedereen daar aan mee moet kunnen doen. En dat iedereen er uiteindelijk dan ook aan mee doet!”

De verbinding tussen Zeewolde en de provincie verkleinen ziet Wim Klink ook als een belangrijke taak. “Als Zeewoldenaren voelen we ons allemaal Flevolander, maar toch zijn we bijvoorbeeld qua zorg en onderwijs meer gericht op de Veluwe dan op de provincie. Ik pleit ervoor om met andere vertegenwoordigers uit Zeewolde die in de Provinciale Staten zitten, eens in de drie maanden overleg te hebben met het gemeentebestuur van Zeewolde om elkaar goed te informeren en daarmee de provincie en gemeente dichter bij elkaar te brengen.”

 

 

 

 

Zeewoldenaar Wim Klink kandidaat verkiezingen Provinciale Staten    Zeewoldenaar Wim Klink kandidaat verkiezingen Provinciale Staten    Zeewoldenaar Wim Klink kandidaat verkiezingen Provinciale Staten