socialbanner

Geboortezorghuis Harderwijk

Geboortezorghuis Harderwijk

Het Geboortezorghuis Harderwijk ging vorige week van start. Het Geboortezorghuis is een unieke samenwerkingsvorm tussen de Coöperatie (io) van regionale verloskundigen, Kraamzorg JoNa en Ziekenhuis St Jansdal. Verschillende aspecten van de integrale geboortezorg komen hier volledig tot hun recht. Behalve dat de Uil Gezo het stokje overneemt van Uiltje VEO, zullen aanstaande ouders nauwelijks iets merken van de veranderingen.

In het Geboortezorghuis, met een directe verbinding naar het Moeder&Kind Centrum, worden ouders net als in de oude situatie begeleid door de eigen verloskundige. Het Geboortezorghuis zal echter een aanzienlijk breder pakket in zwangerschap gerelateerde zorg aanbieden dan geboortes alleen. De uil wordt vaak gekozen als symbool voor verloskundige praktijken. “Dat in dit logo opnieuw een uil zou voorkomen, stond al vast”, aldus verloskundige Linda Kamphorst namens de Coöperatie (io) Verloskundigen Noordwest Veluwe en Omstreken. De uil staat voor wijsheid en het werken in de nacht. “Net als wij verloskundigen”, voegt Linda er lachend aan toe.

Johan Deurwaarder (directeur Kraamzorg JoNa) somt enkele van de aanvullende diensten op: “Cursussen, 20-weken echo’s, verhuur en verkoop van producten rondom de bevalling en voorlichting met rondleidingen.” Het gaat allemaal onderdak vinden in het Geboortezorghuis Harderwijk. “De samenwerking tussen deze drie partijen is uniek te noemen”, benadrukt Peter Visser (zorgmanager Ziekenhuis St Jansdal). “Verschillende aspecten van de integrale geboortezorg komen hier volledig tot hun recht.”

In de visie staat dat het Geboortezorghuis een centrale functie heeft in de integrale geboortezorg in de regio rond Harderwijk, waarbij de zwangere centraal staat. De perfect passende slogan luidt: Zorg die bevalt.

 

 

 

Geboortezorghuis Harderwijk    Geboortezorghuis Harderwijk    Geboortezorghuis Harderwijk