socialbanner

Binnen drie dagen 10.000 euro gestort voor door brand getroffen geitenboer

Monday 16 April 2018

Binnen drie dagen 10.000 euro gestort voor door brand getroffen geitenboer

Binnen drie dagen hebben mensen uit heel Nederland al 10.000 euro gestort voor geitenhouder Harm van Meerveld (21), wiens geitenstal dinsdag 3 april jl. afbrandde.

Een groep boeren uit de omgeving van Zeewolde startte vrijdag 13 april een inzamelingsactie om de 21-jarige geitenhouder en plaatsgenoot Harm van Meerveld te helpen na deze verwoestende brand, waarbij ruim honderd geiten omkwamen. De boeren willen 30.000 euro bijeen brengen, zodat Harm een nieuwe start kan maken.

Een van de initiatiefnemers van de inzamelingsactie is melkveehouder Jeroen van Maanen uit Zeewolde. ‘Harm zit met een restschuld van 30.000 euro en zit financieel aan de grond. Als dit bedrag met crowdfunding bijeen gebracht kan worden, kan hij zijn jeugddroom om boer te worden verder nastreven. ‘We moeten dit toch met zijn allen voor elkaar kunnen krijgen?’, zegt Van Maanen. ‘We maken ons allemaal grote zorgen over de afname van het aantal (jonge) boeren en de agrarische sector schreeuwt om aanwas. Nu hebben we iemand die boer wil worden, nota bene niet eens zelf met een agrarische achtergrond, gewoon een jongen uit het dorp. Die moeten we toch willen en kunnen helpen?’

Van Maanen en Van Meerveld zijn overdonderd door de massale financiële hulp en vele steunbetuigingen die zij de afgelopen dagen kregen. ‘Het is niet te geloven hoeveel mensen Harm willen helpen. We hadden hier natuurlijk op gehoopt, maar als je de teller van de donatieactie met eigen ogen elk uur ziet oplopen, dan word je daar toch een beetje stil van’, zegt Van Maanen.

Lees het persoonlijke verhaal van Harm op: https://www.geef.nl/nl/actie/hulp-voor- harm/donateurs. Hier kan ook direct worden gedoneerd. Dit kan ook rechtstreeks via banknummer: NL22INGB00663134013, t.n.v. Jeroen van Maanen.

De foto is gemaakt door: Farm & Food Communication.

 

 

 

Binnen drie dagen 10.000 euro gestort voor door brand getroffen geitenboer    Binnen drie dagen 10.000 euro gestort voor door brand getroffen geitenboer    Binnen drie dagen 10.000 euro gestort voor door brand getroffen geitenboer