socialbanner

Opening Tulpenroute Flevoland

Tuesday 10 April 2018

Opening Tulpenroute Flevoland

De opening van Tulpenroute Flevoland zal zaterdag 14 april plaats vinden bij Bed & Breakfast De Kandelaar in Biddinghuizen. Daar zal een tulpenmarkt met regionale producten zijn waar  bezoekers  van alles te weten kunnen komen over tulpen en zal er een expositie zijn over 100 jaar Zuiderzeewet, het thema van dit jaar.

‘Vanaf 2018 lopen de routes niet alleen door het buitengebied van Dronten, maar ook door Lelystad en Zeewolde. Daarom spreken we niet meer van Tulpenroute Dronten, maar van Tulpenroute Flevoland. De opening wordt dan ook verricht door wethouders van de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde’, vertelt voorzitter Herman Vermeer.

Vanaf 14 april kunnen tulpenliefhebbers vanuit de auto, op de fiets en lopend genieten van de kleurrijke bloemenzee in de polder. Vanaf deze datum zijn gedurende drie weken vier autoroutes, vier fietsroutes en een wandelroute in de gemeente Dronten, Zeewolde en Lelystad bewegwijzerd. Langs de routes worden verschillende activiteiten georganiseerd.

‘We starten zaterdag 14 april met een tulpenmarkt, waaronder bedrijven als onder andere Quaack eendenvlees, De Lelystadse Boer, Poldervers en The Grow Company, Flevosap, Windplan Groen, De Sternhof en Fruithal Smits te vinden zijn’, legt bestuurslid en eigenaar van De Kandelaar Mariska van Diepenbeek enthousiast uit.

Zaterdag 14 april wordt ook de expositie over de tulpenteelt geopend. ‘Aan de hand van foto’s geven we uitleg over de teelt van tulpen. Uiteraard kan er ook een kijkje worden genomen bij de tulpen op het veld’, vertelt ze. Lelystedeling Ed Voigt houdt een expositie over 100 jaar Zuiderzeewet en vertelt geïnteresseerden over Cornelis Lely, de Zuiderzeewerken en de inpoldering. Beide exposities duren tot 5 mei.

Bed & Breakfast De Kandelaar is te vinden aan Hoekwantweg 7 in Biddinghuizen. De verschillende routes zijn te vinden op www.tulpenrouteflevoland.nl Hier kunt u ook terecht voor een overzicht van leuke activiteiten langs de verschillende routes.

 

 

 

Opening Tulpenroute Flevoland    Opening Tulpenroute Flevoland    Opening Tulpenroute Flevoland