socialbanner

Snipers pakt belangrijke winst op Scylla

Tuesday 10 April 2018

Snipers pakt belangrijke winst op Scylla

In een spannende wedstrijd tegen medekoploper Scylla pakten zaterdag 7 maart De Snipers de winst en zijn nu weer de enige aanvoerders van de ranglijst. Vanaf de start lag het initiatief bij De Snipers. Na 5 minuten stond het 11 – 4 waarvan Loraine Westerneng er al tien op haar naam had staan. Het eerste kwart eindigde met stand 18 – 12. In het 2e kwart kon je zien dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en zo gingen zij de  rust in met 33 – 26. Ook na de rust speelden de Snipers meer solide dan in de afgelopen wedstrijden. Ze waren scherper en hadden veel minder balverlies. Ook de bal ging beter en sneller rond waardoor zij goede kansen kregen. Wat opviel was dat er nu veel meer en harder naar de basket werd gegaan en daardoor meer van dichtbij werd gescoord. Als Scylla weer iets dichterbij kroop, gooide Angela van de Pol er twee driepunters in. Met een 50 – 45 voorsprong gingen de Snipers het laatste kwart in. Hoewel het echt wel een spannende strijd was, straalde de thuisploeg uit dat ze gingen winnen, vooral omdat zij in deze fase ook vanaf de vrije worplijn onder deze druk de ballen er ‘gewoon’ ingooiden. De Snipers sloten de wedstrijd af met een terechte winst 61 – 54.

Loraine Westerneng scoorde 24 punten, Angela van de Pol 18, Astrid van de Pol 8, Cindy Verton 5, Erica Brunia 4 (en 11 rebouds) en Allison Vera Quimi 2 punten.
Zaterdag 14 april om 20.30 uur spelen de Snipers in het Baken de laatste thuiswedstijd van dit seizoen en dan nog de laatste op en tegen Urk. In de thuiswedstrijd speelt Snipers tegen BV Leeuwarden.

 

 

 

Snipers pakt belangrijke winst op Scylla    Snipers pakt belangrijke winst op Scylla    Snipers pakt belangrijke winst op Scylla