socialbanner

Spontane boomdonatie aan project Voedselbos

Tuesday 10 April 2018

Spontane boomdonatie aan project Voedselbos

Het project Voedselbos in Zeewolde heeft, in de vorm van een perenboom, een eerste spontane burgerdonatie mogen ontvangen. Mevrouw Sitter had deze boom (geleverd door Roelofs Boomkwekerij) bij de loterij van de Rotary Nieuwjaarsduik 2017 gewonnen. Via Zeewolde Actueel en haar dochter hoorde zij van het opzetten van het Voedselbos en bedacht dat dit een prachtig plekje zou zijn voor de door haar gewonnen perenboom. Zij nam contact op met de bedenkers van het Voedselbos, te weten Evelyn Derksen en Lydia Waterreus, met het verhaal dat zij de perenboom graag zou willen schenken aan het project Voedselbos. “Mevrouw Sitter vertelde dat zij een groot natuurliefhebber is en dat zij begrijpt dat het voedselbos goed is voor plant, dier en mens”, vertelt Lydia. Mevrouw Sitter hoopt dat het initiatief van het Voedselbos in meerdere dorpen en steden navolging krijgt. “Alles heeft baat bij een grotere biodiversiteit en toename van insecten.”

Onlangs kon de boom bij de kweker opgehaald worden om te worden geplant in het Voedselbos. Mevrouw Sitter was daarbij aanwezig om een handje te helpen. Wat ze met zichtbaar plezier deed!  

Andere inwoners die ook zelf een boom of struik willen planten zijn van harte welkom! Aanmelden kan via het contactformulier op www.voedselboszeewolde.nl.  “Tenslotte is het voedselbos er voor alle Zeewoldenaren!”, benadrukken Evelyn en Lydia.   

 

 

Spontane boomdonatie aan project Voedselbos    Spontane boomdonatie aan project Voedselbos    Spontane boomdonatie aan project Voedselbos